Sponsor

miercuri, 19 august 2009

Orange acuza Cosmote si Vodafone de reclama falsa

Razboiul reclamelor care dezinformeaza a inceput cu o plangere depusa luna trecuta. Orange, cel mai mare operator de telefonie mobila din Romania, si-a acuzat concurenta de publicitate falsa. In consecinta, Vodafone trebuie sa-si retraga reclama. In schimb, la Cosmote nu au fost gasite nereguli, anunta Evenimentul Zilei

La sfarsitul lui iulie, Orange Romania a depus plangere la Consiliul National al Audiovizualului (CNA), reclamand ca doua clipuri publicitare ale Vodafone Romania si Cosmote Romania contin publicitate inselatoare.

Orange acuza Vodafone ca induce in eroare, spunand ca ei acorda "cele mai mari bonusuri in minute si bani". Potrivit Orange, "in realitate, bonusul nu consta in bani in sensul general folosit de limba romana de unitate monetara (bani lichizi), ci in echivalentul de credit pe cartela al unor sume de bani. Ceea ce este cu totul diferit".

De cealalta parte, Vodafone spune ca, la momentul lansarii campaniei, aceasta oferea cele mai avantajoase bonusuri din piata.

"In oferta Vodafone, termenul 'bani' se refera la bonusul pe care clientul il obtine atunci cand reincarca o cartela cu credit si pe care il poate folosi ulterior pentru diferite servicii", au declarat oficialii companiei, pentru Evenimentul Zilei.

Al doilea spot indeamna persoanele sa se aboneze la Vodafone Vodafone Complet "si poti sa-l schimbi de cate ori vrei tu. Iar pentru 2 euro in plus iti dublam minutele". CNA a constatat, insa, ca afirmatia "pentru 2 euro in plus iti dublam minutele" este valabila numai pentru un singur tip de abonament din cele patru prezentate de Vodafone.

CNA a aprobat, in schimb, reclama Cosmote "Scrisoarea a-III-a", intrucat corespunde reglementarilor legale si se incadreaza in codul de practica in publicitate.

Antena3

1 comentarii:

Salutari!

Vreau sa fac schimb de link cu tine.

Daca esti de acord, adauga-mi blogul cu datele de mai jos iar apoi trimite-mi te rog un mail de confirmare cu datele blogului tau pe adresa Jozef.Franz@gmail.com
Imediat ce voi adauga blogu iti voi trimite si eu un mail de confirmare.

Eventual daca mai ai si alte bloguri/ situri cu un trafic cat de cat ok lasa detaliile pe mail.

Info date blogul meu:

URL: http://www.desktop-wallpapere.blogspot.com
Titlu: Imagini Wallpapere
Descriere: Imagini Desktop Wallpapers

Noroc!