Sponsor

joi, 27 august 2009

Moartea site-urilor de torrente din România este aproape

Războiul AIMR (Asociaţia Industriei Muzicale din România) cu nelegiuiţii Internetului continuă. După ce a pus la zid userii de DC++, o nouă acţiune de amploare a AIMR a fost declanşată zilele acestea. Acum, vizat este site-ul de torrente btarena.org, considerat clona controversatului The Pirate Bay în România.

Conform informaţiilor furnizate de AIMR, baza de date cu peste 800.000 de torrente a The Pirate Bay a fost făcută publică pe acelaşi site de către un utilizator anonim. La nici o săptămâna după acest eveniment, site-ul btarena.org a devenit o clonă a The Pirate Bay. Majoritatea torrentelor disponibile acolo sunt accesibile acum şi pe site-ul clonă.

btarena.org are găzduire în România şi a fost identificat de către AIMR drept unul ce găzduieşte şi promovează, printre altele, link-uri de descărcare de tip torrent către materiale muzicale protejate aparţinând membrilor săi.Pentru că tot este atât de disputat fenomenul pirateriei, să mai limpezim un pic apele. Pe site-ul AIMR am găsit următoarea definiţe a download-ului ilegal: "Nu există aşa ceva . De fapt, la ora actuală, nicăieri în Lege nu este incriminată descărcarea de fişiere pirat. Ci doar punerea la dispoziţie! Nimeni nu aleargă după nimeni dacă a descărcat ceva de pe Internet şi păstrează doar pentru el. Treaba noastră e să identificăm sursele ilegale şi să le oprim sau diminuăm cât mai mult activitatea. Aşa că, atenţie! Dacă descărcaţi, asta e... Dar NU puneţi mai departe în share sau nu daţi altora, pentru că această faptă e incriminată! ".

sursa /www.go4it.ro

0 comentarii: