Sponsor

duminică, 20 septembrie 2009

Doar 5% dintre angajatii din vanzari au salarii de peste 1.000 de euro net



O companie din cinci a crescut veniturile reprezentantilor de vanzari fata de anul trecut, in ciuda contextului economic actual. In acelasi timp, majoritatea companiilor de pe piata locala au pastrat veniturile reprezentantilor de vanzari la un nivel similar celui inregistrat in 2008, potrivit unui studiu realizat de firma de training Accelera.

Aproape 20% dintre companiile de pe piata locala au crescut, in acest an, veniturile oamenilor de vanzari, in timp ce 44% dintre acestea le-au pastrat la un nivel similar celui inregistrat in 2008.

In momentul de fata, in majoritatea companiilor (84%), veniturile celor care lucreaza in vanzari si nu detin functii de conducere nu depasesec 500 de euro net pe luna, dar sunt si companii care ofera venituri nete mai mari de 2.000 de euro pe luna. La nivel de management, salariile lunare variaza intre 2.000 si 6.000 de euro net, iar bonusurile si beneficiile anuale acordate pentru o astfel de pozitie pot depasi in cuan-tum valoarea salariului pe un an.

"In ciuda contextului economic actual, exista firme care au grija de salariatii performanti. Aceasta grija se manifesta in special la nivel de top management. Un director de vanzari poate castiga pana la 6.000 de euro net lunar si poate primi bonusuri si prime anuale ce pot depasi in cuantum valoarea salariului pe un an", spune Bogdan Comanescu, director general in cadrul companiei de training Accelera.

Printre cele mai frecvente beneficii la nivel de top management se numara zile libere suplimentare, tichete de masa, tichete cadou sau de vacanta, coaching pentru cresterea eficientei in munca si masina de lux. Studiul mai arata ca doar 33% dintre companii au inregistrat cresteri ale vanzarilor fata de anul trecut. In cadrul companiilor care au avut de suferit din cauza crizei economice, scaderile vanzarilor au varaiat intre 5% si 30%.

Majoritatea companiilor chestionate si-au pastrat acelasi numar de angajati pe vanzari ca si anul trecut, 15% dintre firme au operat concedieri, in timp ce 11% au facut angajari.

Business Standard

0 comentarii: