Sponsor

duminică, 27 septembrie 2009

Noile procesoare desktop Intel Core™ i5 si Core™ i7


Intel a lansat o noua gama de procesoare, avand nume de cod Lynnfield ce consta intr-un procesor Core i5 si doua noi procesoare Core i7.

Noile procesoare se bazează pe microarhitectura revoluţionară Nehalem şi sunt concepute pentru consumatorii care au nevoie de performanţă de înalt nivel pentru a rula sau crea conţinut digital, productivitate, jocuri şi alte aplicaţii intensive. Aceste procesoare, alături de noul cipset Intel P55 Express, sunt disponibile începând de marti 8 septembrie.

Toate procesoarele sunt produse fără plumb şi halogeni şi sunt dotate cu tehnologia exclusivă Intel® Turbo Boost care mareste frecventa de lucru a procesorului cu pana la 20% pentru aplicatii ce necesita resurse suplimentare de procesare.

Core i5-750 este primul produs într-o nouă linie de procesoare dedicata utilizatorilor cu un buget restrans dar care doresc sa ruleze aplicatii multimedia intensive, în timp ce Core i7-870 şi Core i7-860 sunt concepute pentru desktopuri din gama superioara.

Noile procesoare Core i7 şi Core i5 au cate patru nuclee pentru procesare simultana quad-core, 8 MB Intel® Smart Cache ce permite alocarea dinamica si eficienta a memoriei cache disponibile catre cele patru nuclee in functie de nivelul de incarcare al fiecarui nucleu si de aplicatiile rulate.

Controlerul de memorie integrat ofera performanta deosebita in accesarea memoriei prin algoritmi de previzionare, latenta scazuta si latime mare a benzii de acces la memorie facand Intel Core i5 procesorul ideal pentru aplicatii data-intensive.

Procesoarele de vârf, Intel® Core™ i7-870 şi Intel® Core™ i7-860, suportă şi Tehnologia Intel® Hyper-Threading prin care doua taskuri pot rula simultan pe fiecare nucleu fizic de procesare facand astfel un total maxim de opt taskuri rulate simultan pentru aplicatii ce necesita resurse masive de procesare.

sursa:www.hotbrands.ro

0 comentarii: