Sponsor

luni, 31 august 2009

Circa 2.400 de angajati din banci, concediati

Criza ii determina pe tot mai multi bancheri sa ia masuri radicale, noteaza Gandul. Reducerea salariilor, concedieri, dar si inchiderea unor unitati sunt principalele masuri la care au recurs unii presedinti de institutii bancare. La nivelul intregului sector bancar din Romania, s-au inchis, in primul semestru, cel putin 106 sucursale, dintre care 70 de unitati numai in luna iunie, reteaua teritoriala micsorandu-se la circa 6.450 unitati, iar personalul bancilor s-a redus cu 2.403 angajati, la aproximativ 69.000 salariati.

De exemplu, de la inceputul crizei in Romania, Bancpost a redus personalul cu 10%, renuntand la peste 400 de angajati si a inchis din iulie sapte unitati teritoriale, pentru a diminua costurile, dupa cum a declarat pentru Mediafax presedintele bancii, Mihai Bogza. El a precizat ca s-a incercat reducerea costurilor pe toate categoriile de cheltuieli, atat materiale, cat si de personal, iar cel mai mare impact al acestor reduceri asupra profitabilitatii bancii se va vedea in a doua jumatate a anului 2009.

Si la ING Romania s-au luat masuri de criza. Misu Negritoiu, presedintele ING Bank Romania, a declarat recent pentru Gandul ca toti cei aproape o mie de salariati ai bancii pleaca doua saptamani in concediu fara a primi vreun leu. Propunerea lansata de presedintele ING Bank Romania inca de la inceputul lunii februarie a fost agreata, "pe baza de voluntariat", de toti angajatii ING Bank, dupa cum afirma presedintele acestei banci. De altfel, o asemenea masura a luat ING la nivelul intregii regiuni, pentru reducerea costurilor.

Gandul

0 comentarii: