Sponsor

duminică, 9 august 2009

Murdoch: Vom taxa accesul la toate site-urile de stiri. Era continutului gratuit s-a incheiat


Afectat de scaderea veniturilor din publicitate dupa ce criza a lovit modelul de presa traditional, Murdoch a declarat ca “era stirilor online gratuite s-a incheiat”.

“Jurnalismul de calitate nu este ieftin”, a declarat Murdoch. “Revolutia digitala a deschis multe canale de distributie noi si ieftine, dar nu au facut continutul gratuit. Intentionam sa taxam toate site-urile de stiri”, a adaugat acesta.

“Anul care s-a incheiat a fost cel mai dificil din istoria recenta, iar performanta noastra financiara din 2009 reflecta mediul economic cu care ne-am confruntat de-a lungul anului”, a declarat Murdoch.

Studioul de filme Twentieth Century Fox a inregistrat un profit anual de 848 milioane dolari, in scadere fata de ultimul an, cand a fost de 1,24 miliarde dolari.

Castigurile provenite din retelele de televiziune prin cablu au crescut cu 31%, la 1,67 miliarde dolari, dar divizia de televiziune a grupului, inclusiv statiile Fox din Statele Unite si Star din Asia au inregistrat o scadere a profitului de la 1,12 miliarde dolari la 174 milioane dolari.

0 comentarii: