Sponsor

duminică, 14 iunie 2009

Ce-i trebuie unui roman ca sa fie fericit?

Ce-i trebuie unui roman ca sa fie fericit? 0 masina de lux, o plasma sau bijuterii. Asta spre deosebire de vecinii din vest pentru care sentimentele de fericire se leaga mai degraba de timp si familie. Datele apar intr-un studiu GFK.

Aproape jumatate dintre romanii chestionati, mai exact 47%, au declarat ca sunt fericiti daca reusesc sa-si cumpere cele mai noi aparate electronice pentru locuinta. Imbracamintea, accesoriile si bijuteriile sunt si ele la mare cautare. Pentru 39% dintre romani, acestea sunt foarte importante pentru a le aduce zambetul pe buze.

Pentru alti 27% dintre romani cheia succesului personal consta intr-o masina de lux sau in cumpararea unui al doilea autoturism. Studiul mai releva faptul ca tot mai multi romani vor sa cumpere doar produse care apartin unor marci consacrate.

Specialistii spun ca motivele de fericire ale romanilor sunt cu mult diferite fata de cele ale vesticilor. Daca la noi fericirea se masoara in bani, europenii din Vest pun pret pe timp liber, acces la cultura sau viitorul copiilor.

O mare parte a romanilor insa nu isi pierd vremea cu asta. Ei sunt prea preocupati de cariera. Pentru 72% dintre romani aceasta ocupa un loc foarte important in viata. In lume insa, procentul este sub 60%. Studiul GfK a fost realizat pe un esantion de 950 de persoane din mediul urban, cu varsta peste 18 ani.

0 comentarii: