Sponsor

vineri, 5 iunie 2009

Copie electrica dupa Logan creata de chinezi si americani

Modelul electric american Coda EV a imprumutat formele lui Dacia Logan. Motivul: Coda EV este bazat pe sedanul chinezesc Hafei Sebao, care a copiat Loganul si Chevrolet Aveo.

Compania americana Coda, specializata pe modele 100% electrice abordabile ca pret, a prezentat ultimul sau proiect, denumit simplu Coda EV. Este vorba de un sedan electric care va intra pe piata din California in 2010 si care va costa, in SUA, in jur de 35.000 de dolari.

Nimic neobisnuit pana aici. Totusi, o privire mai atenta asupra infatisarii modelului american ne face cunostinta cu forme extrem de familiare, pe care le putem admira in fiecare zi pe strazile noastre. Asemanarea cu formele Daciei Logan - pentru ca despre acest model este vorba - nu este insa intamplatoare. Compania americana care a produs Coda EV a format un parteneriat cu un producator din China, Hafei Automotive, modelul electic fiind produs pe baza sedanului Hafei Sebao. Aici intervine "scurtcircuitul" de design, chinezii preferand sa adopte un design cunoscut in detrimentul unuia original. Astfel a iesit un model care seamana in partea frontala cu Logan, profilul si spatele apartinandu-i aproape in totalitate lui Chevrolet Aveo.

0 comentarii: