Sponsor

vineri, 26 iunie 2009

Bank of America, data in judecata pentru discriminarea femeilor

O angajata a diviziei de brokeraj din fosta banca de investii Merrill Lynch, preluata in ianuarie 2009 de Bank of America, isi acuza angajatorii ca sunt partinitori in acordarea bonusurilor, sustinand ca sunt favorizati in primul rand barbatii, scrie Reuters.

In acelasi timp, Jaime Goodman, femeia care a deschis dosarul la o curte din Manhattan, spune ca intotdeauna investitiile clientilor bogati ai Merrill erau acordate barbatilor, ceea ce, in opinia ei, echivaleaza cu o subapreciere a potentailului brokerilor de sex feminin.

Bank of America are in prezent aproximativ 15.800 brokeri, cei mai multi veniti de la Merrill. Pentru a-i incuraja sa ramana in cadrul companiei, banca a acordat celor mai valorosi bonusuri de retinere, in unele cazuri sumele fiind exprimate in sapte cifre.

In replica, institutia financiara spune ca toate bonusurile au fost acordate strict pe baza meritului si a valorii aduse de brokeri in companie si nu pe criterii rasiale sau sexuale. Goodman solicita plata unor compensatii care sa acopere valoarea tuturor beneficiilor neacordate din cauza politicilor discriminatorii precum si plata de daune morale.


sursa:BankNews.ro

0 comentarii: