Sponsor

marți, 7 aprilie 2009

Tinerii din R. Moldova, despre proteste: Alegerile au fost fraudate


Zeci de mii de moldoveni s-au ridicat astazi impotriva regimului lui Voronin, solicitand o noua sesiune de alegeri, corecte, care sa oglindeasca adevaratele lor preferinte.
"Alegerile au fost fraudate. O gramada de persoane decedate au fost incluse pe listele de vot. Au existat copii de 12 ani care au votat, cat si oameni care au votat de doua ori flosindu-se de buletine expirate si acte militare", a precizat Irina Chirica, voluntar al Asociatiei Hyde Park.

"In piata sunt foarte multi tineri, dar si oameni in varsta, pentru ca lumea nu este inconstienta, iar Partidul Comunist ar fi obtinut cel mult 30% la alegeri daca acestea s-au desfasurat corect", a explicat Irina, care a subliniat faptul ca un observator international care sta 30 de minute intr-o sectie de vot nu poate sa surprinda toate neregularitatile.

Ministerul de Externe de la Bucuresti si-a exprimat marti ingrijorarea fata de informatiile despre actele de violenta din Republica Moldova, inclusiv despre obstructionarea accesului unor cetateni romani in R. Moldova, si a avertizat ca va respinge orice atitudine provocatoare la adresa Romaniei.

0 comentarii: