Sponsor

miercuri, 27 mai 2009

Gripa porcina a ajuns in Romania: Primul caz, confirmat in Bucuresti

Institutul Cantacuzino a confirmat, miercuri, primul caz de gripa porcina din Romania. Virusul AH1N1 a fost depistat la un pacient care s-a intors recent din Statele Unite.

Pacientul este internat la Spitalul Matei Bals din Capitala.

Ministrul Sanatatii, Ion Bazac, a confirmat, in cadrul unei conferinte de presa, prezenta virusului la o femeie in varsta de 30 de ani care a sosit in Romania pe 23 mai. Aceasta era insotita de cei doi copii ai sai, prescolari.

"Putem spune ca Romania figureaza, de azi (n.r. miercuri), pe lista tarilor in care virusul AH1N1 a fost confirmat", a anuntat ministrul Bazac.

Potrivit ministrului, analizele au fost trimise la Londra, pentru a primi confirmarea oficiala. Rezultatele vor fi trimise inapoi in 48-72 de ore.

Ion Bazac a precizat, insa, ca respectivul caz a fost confirmat de testele de laborator in proportie de 99%.

Starea pacientei este buna si se afla sub tratament medicamentos, ministrul apreciind ca acesta "va rezolva problema".

Toate persoanele care au intrat in contact cu femeia respectiva vor efectua un set de analize pentru a se afla daca au contractat sau nu virusul. Patru membri ai familiei acesteia sunt izolati la Spitalul Matei Bals.

Afla cum te poti apara de gripa porcina

Ion Bazac a mai declarat ca, pana in prezent, in Romania au existat 66 de cazuri suspecte de gripa porcina, insa nu au fost anuntate oficial pentru ca nu au fost confirmate de rezultatele de laborator.

Conform celui mai recent bilant realizat de Organizatia Mondiala a Sanatatii, 92 de persoane au murit din cauza gripei porcine si peste 13.000 au contractat boala.

Detalii despre cel mai recent bilant, la nivel mondial

Cele mai noi cazuri de gripa porcina au fost depistate in SUA (54 de cazuri, o personaa decedata), Japonia (35 de cazuri), Chile (19 cazuri), Ecuador (7 cazuri), Australia, China, Marea Britanie si Filipine.

Antena3

0 comentarii: