Sponsor

duminică, 3 mai 2009

Gripa porcina ajunge si în Inbox-urile noastre

Gripa porcina ataca Hollywood-ul!”, „Salma Hayek are gripa porcina!”, „Statistici ale evolutiei gripei porcine în SUA”, „Gripa porcina face prima victima în Statele Unite!” sunt numai câteva variantele de text din câmpul „Subject” menite sa sporeasca interesul cititorilor, dupa cum se observa si din capturile din imaginile alaturate.

În spatele acestor mesaje se ascunde, însa, un singur rând de text si un link care trimite catre un site înregistrat aparent în China, dar care, în realitate, deschide o pagina din domeniul .com. Respectivul portal comercializeaza medicamente.

“Exploatarea stirilor de ultima ora sau a subiectelor controversate ce stârnesc interesul cititorilor reprezinta o componenta clasica a campaniilor de spam“, a declarat Vlad Vâlceanu, Seful Laboratorului de Cercetare Antispam al BitDefender. “Cum e foarte probabil ca mass-media sa exploateze si mai mult acest subiect, ne asteptam ca în saptamânile imediat urmatoare volumul mesajelor nesolicitate pe aceasta tema sa creasca”.

sursa www.xpc.ro

0 comentarii: