Sponsor

marți, 31 martie 2009

Vagabondul milionar (Slumdog Millionaire ) Filmul la care merg maine

Despre film:

Castigator a 8 premii Oscar, in 2009, pentru cel mai bun film, regie (Danny Boyle), scenariu adaptat (Simon Beaufoy), imagine (Anthony Dod Mantle), montaj (Chris Dickens), muzica originala (piesa "Jai Ho") si coloana sonora (A.R. Rahman).
Nominalizat la alte 2 categorii: muzica originala (piesa "O Saya") si montaj sonor.

Castigator a 4 premii Globul de Aur, in 2009, pentru cel mai bun film - drama, regizor (Danny Boyle), scenariu (Simon Beaufoy) si coloana sonora (A.R. Rahman).

Castigator al premiului publicului la Festivalul de la Toronto, din 2008.


Aceasta este povestea lui Jamal Malik, un orfan in varsta de 18 ani, venit direct din mahalaua Mumbaiului si care este pe cale sa faca fata celei mai importante zi din viata lui.

Sustinut de o natiune intreaga, Jamal trebuie sa mai raspunda la o singura intrebare pentru a castiga fabuloasa suma de 20 de milioane de rupi, la versiunea indiana a emisiunii “Vrei sa fii miliardar?” Numai ca in momentul in care filmarile la emisiune sunt intrerupte pana a doua zi, politia il aresteaza pe Jamal suspectandu-l ca triseaza; cum poate sti atat de multe lucruri un simplu baiat de pe strada?

Disperat sa-si demonstreze nevinovatia, Jamal le istoriseste povestea vietii lui din mahala, unde a crescut alaturi de fratele sau, toate aventurile prin care au trecut, pana si intalnirile nefercite avute cu mafiotii locali. Un capitol cu totul special nu putea lipsi din povestire.

Este vorba despre Latika, fata pe care o iubeste de cand se stie si incearca neincetat sa o gaseasca. Fiecare capitol al povestii din ce in ce mai complexe ascunde raspunsul la una dintre intrebarile jocului.

O singura intrebare insa pare a nu-si gasi raspunsul: ce cauta la acest show un copil pe care nu il intereseaza banii? Atat inspectorul, cat si 60 de milioane de spectatori sunt pe cale sa afle raspunsul direct de la Jamal.

0 comentarii: