Sponsor

luni, 30 martie 2009

Dezvaluiri: Bombele sexy ale spionajului romanesc erau antrenate in 150 de case conspirative


Spionajul comunist romanesc excela in pregatirea unor "bombe sexuale", pe care le antrena timp de trei pana la opt ani in 150 de case conspirative, povesteste Pacepa intr-un interviu acordat The Sunday Times. Fostul sef al DIE sustine ca Elena Ceausescu a solicitat un astfel de agent special ca sa compromita o persoana care ii era antipatica.
Munca mea este singurul meu iubit

Cu toate acestea, el declara ca numai o singura operatiune de seductie a fost folosita de organizatia sa in strainatate. Trebuia sa fie o capcana in care era implicata o agenta STASI (politia politica est-germana) de care s-a folosit si DIE. In mai 1958, Pacepa spune ca era la o intalnire in Berlinul de Est cu faimosul sef al serviciului de informatii externe al STASI, Markus Wolf, cunoscut si ca "omul fara chip", pentru ca nimeni nu stia cum arata. Acesta auzise ca un ilegal al DIE cu pregatire la Moscova, Gheorghe Mandache, care se mutase in oras avand atuul stapanirii pefecte a limbii germane, s-a evaporat pur si simplu impreuna cu prietena lui est-germana. Serviciilor le-a luat un an pana sa ii descopere - locuiau sub identitati noi la Düsseldorf, in Germania de Vest. PGU vroia ca Mandache sa fie ucis, pentru a-i descuraja pe alti ilegali sa fuga si atunci s-a decis sa fie sedus de "Gerda", o agenta de origine germana nascuta in Romania. In septembrie 1959, Pacepa s-a intalnit cu Gerda la una dintre casele conspirative ale lui Wolf. "Parea entuziasmata de noua ei sarcina, de parca mergea la cumparaturi, si nu ca sa rapeasca o fiinta umana care cu singuranta urma sa fie impuscata apoi", isi aminteste Pacepa. Cand acesta i-a aratat Gerdei poza lui Mandache si a intrebat-o “Ce crezi despre viitorul tau iubit?”, Gerda i-ar fi raspuns: “Munca mea este singurul meu iubit”. El sustine ca episodul i-a dat fiori. Fostul sef DIE mai noteaza ca, de fapt, misiunea Gerdei a fost un esec, pentru ca Mandache era prea indragostit de prietena lui ca sa mai raspunda farmecelor Gerdei.

Gerda, sustine Pacepa, era una dintre numeroasele agente care au fost supuse de chirurgii serviciilor ruse unor operatii estetice la organele genitale. Aceasta interventie chirurgicala se practica indeosebi in cazul "sotiilor" - agente promovate in anii '50 si la inceputul anilor '60, cand consilierii sovietici ai DIE insistau sa furizeze "sotii" romance cat mai multor agenti occidentali posibil, pentru a-i tine "legati" de DIE pentru totdeauna.

Potrivit instructiunilor PGU, o "sotie" trebuia sa aiba "un orificiu sexual stramt, pentru a strange ca intr-o menghina penisul partenerului ei", afirma Pacepa, citat de The Sunday Times. "Doctorii PGU erau specializati in modelarea orificiului sexual in functie de particularitatile fiecarui caz", a explicat Pacepa.

Era crucial ca "sotia" sa aiba experienta sexuala. "Fiecare candidata era filmata in secret in timp ce facea dragoste. Cele selectionate erau ajutate sa-si perfecteze tehnica sexuala de catre ofiteri ilegali care nu mai puteau fi trimisi in strainatate", povesteste Pacepa despre fabrica de bombe sexy a sovieticilor. In cartea "Programat pentru a ucide", scrie The Sunday Times, Pacepa construieste o ipoteza convingatoare potrivit careia Marina Oswald, sotia asasinului lui Kennedy, era o "sotie" KGB, creata special pentru Lee Harvey, un singuratic care e putin probabil sa fi avut abilitatile sociale necesare ca sa se insoare cu o rusoaica in scurtul timp cat a curtat-o.

Din pacate, isi incheie The Sunday Times amplul articol dedicat armei sexuale a comunistilor in timpul Razboiului Rece, daca ar fi sa-i dam crezare lui Pacepa, suferintele victimelor agentilor de tip Romeo si Julieta si activitatile acestor ilegali in general nu s-au incheiat odata cu Razboiul Rece si riscul ar putea exista si in prezent. Afirmatia este dovedita de arestarea in 2006 la Montreal a unui spion rus cunoscut sub numele Paul William Hampel, care a recunoscut ca era ofiter al SVR, succestor al PGU. "Conceptul agentului ilegal a fost si inca este specific spionajului rus", spune Pacepa, in opinia caruia aceasta este "cea mai secreta arma a viitorului".

"Sunday Times" il prezinta pe Pacepa drept spionul cu cel mai inalt rang care a plecat in Occident, fuga sa fiind la fel importanta pentru Statele Unite si CIA ca si cea a lui Oleg Gordievski pentru Marea Britanie. Prin plecarea sa in 1977 si publicarea cartii autobiografice Orizonturi Rosii, el a contribuit la declansarea revolutiei care a distrus unul dintre cele mai crude, mai corupte dictaturi din timpurile moderne.

"Sunday Times" adauga ca identitatea folosita de Pacepa a impiedicat localizarea lui, desi a fost condamnat la moarte in Romania, iar pentru prinderea sa au fost anuntate recompense de 4 milioane de dolari - 2 milioane de dolari din partea statului roman, 1 milion de dolari din partea lui Yasser Arafat si 1 milion de dolari din partea liderului libian Muammar Kadhafi, care l-a trimis si pe Carlos Sacalul pentru a-l localiza pe Pacepa.

0 comentarii: