Un studiu realizat recent de Ranstad SUA, firma specializata in recrutarea de personal, a scos in evidenta ca una dintre cele mai mari probleme cu care se confrunta angajatii la locul de munca este reprezentata de colegii enervanti.
Principalele tipuri de comportamente identificate drept suparatoare de catre cei chestionanti pot fi comprimate in cinci mari categorii:
1. Barfitorul. Desi toti participantii la studiu au admis ca uneori sunt interesati de zvonurile care circula despre sefi sau alti colegi, totusi exagerarea unora in preluarea sau alimentarea barfelor este unanim condamnata. Colegii cu o aplecare excesiva spre barfa sunt, in general, evitati de restul angajatilor, fiecare gandindu-se ca intr-una din zile ar putea fi ei insisi subiectul zvonurilor raspandite de acestia.
2. Lenesul. In aceasta categorie intra colegii care au transformat intr-o adevarata arta evitarea asumarii responsabilitatilor sau sarcinilor de serviciu. Principalele stratageme la care recurg sunt prelungirea exagerata a pauzelor, sosirea cu intarziere la birou, gasirea de scuze prin care evita ajutarea altor colegi sau pierderea timpului prin scrierea de e-mail-uri.
3. Dezordonatul. A nu-ti pune unde trebuie lucrurile personale este un alt motiv de irascibilitate intre colegii nevoiti sa imparta spatiul restrans al aceluiasi birou. Un loc aparte in aceasta categorie este rezervat celor care uita zile sau saptamani intregi sa-si ia mancarea din frigiderul comun al companiei sau pun monopol pe mai multe rafturi.
4. Nespalatul sau prea-parfumatul. Categorie in care nu intra doar colegii dezinteresati de igiena personala, ci si cei din extrema cealalta, lipsiti de masura cand vine vorba de folosirea parfumului sau a altor substante odorizante.
5. Zgomotosul. Categorie larga in care intra mai multe tipuri diferite de colegi, dar al caror numitor comun este incapacitatea de a pastra linistea. Fie ca vorbesc excesiv de tare, fie ca mesteca guma sau isi trosnesc degetele, toti sunt greu de suportat de restul colegilor.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu