Ministrul comunicatiilor si societatii informationale, Gabriel Sandu, a declarat, miercuri, ca in acest moment e-Romania este lansat ca si concept, pentru a fi cunoscut, urmand sa se transforme in portal operational pana la sfarsitul anului.
"Eu am lansat un concept, nu un portal. Portalul e-Romania va deveni operational pana la 31 decembrie 2009. Acest concept a fost realizat din resurse proprii de catre Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale cu sprijinul Institutului National de Cercetare-Dezvoltare in Informatica (ICI) si Agentia pentru Serviciile Societatii Informationale si alti colaboratori. In acest moment nu este un portal functional, ci doar un concept bazat pe modelele austriac si britanic. Pana la finele anului vom proceda la modificarea actualului concept, care nu va fi automat transformat in portal", a declarat ministrul comunicatiilor si societatii informationale, Gabriel Sandu.
Acesta a mai adaugat ca e-Romania este un concept care intai a fost redactat, prezentat si urmeaza sa se primeasca propuneri. "Tocmai de aceea il promovez, pentru a deveni cunoscut. Pentru realizarea portalului, vom lucra cu institutiile specializate pentru fiecare domeniu in parte. Decizia finala in privinta portalului va fi luata in guvern si va fi semnata de toti ministrii", a mai spus Gabriel Sandu.
Portalul e-Romania, lansat marti de guvern, prin Ministerul Comunicatiilor, include la capitolul dedicat limbii si literaturii romane erori fundamentale de exprimare si de continut, dincolo de faptul ca multe fragmente de text sunt copiate, fara citarea sursei, de pe diverse site-uri.
Structurat pe 16 domenii de interes, printre care guvernare, biserica si educatie, portalul poate fi accesat la adresa romania.gov.ro. Exista si un domeniu generalist, numit "Despre Romania", in care vizitatorii ar trebui sa gaseasca notiuni de etimologie, cultura, geografie, istorie si demografie.
Domeniul cultura gazduieste o subcategorie numita "Limba si literatura romaneasca - umor romanesc", care ar fi trebuit sa ofere cititorilor o perspectiva generala asupra principalelor etape din istoria literaturii romane precum si informatii despre scriitorii emblematici romani. Textul publicat pe pagina online este, insa, doar o imbinare de fragmente care se regasesc pe diverse alte site-uri.
"Prin ceea ce a facut astazi (n.r. ieri), Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale aduce o economie de timp si de bani in buzunarele cetatenilor. Prin e-Romania, tara noastra este lansata pe orbita modernizarii. Avem 12 milioane de utilizatori de internet, iar acesti oameni vor evita pierderea de timp la cozi pentru plata taxelor si impozitelor. Sunt sigur ca acest portal va fi un succes si romanii il vor primi foarte bine", afirma premierul Emil Boc, cel care a lansat portalul e-Romania.
NewsIn
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu