Sponsor

sâmbătă, 30 ianuarie 2010

Starcraft 2 pentru PC şi Mac pe acelaşi disc, nu ştim când e gata

Spre disperarea fanilor, Blizzard încă nu poate să spună când Starcraft 2 - Terrans: Wings of Liberty va fi gata. Dezvoltarea portalului Battle.net sau finisarea campaniei single player au întârziat un titlu foarte aşteptat. Ceea ce s-au deranjat să ne comunice a fost faptul că odată cu versiunea pentru PC va fi lansată şi cea pentru Mac. Mai mult, cele două vor fi pe acelaşi disc. Plecând de la această informaţii se pot face câteva speculaţii.În primul rând, cei de la Blizzard s-au gândit probabil că în timpul care trecut de la lansarea primului joc este posibil ca unii dintre fani să fi trecut în tabăra Apple şi să-şi fi achiziţionat Mac-uri sau iMac-uri. Trebuie să recunoaştem că gigantul din Cupertino a vândut destule milioane de calculatoare în ultimii ani. Pe de altă parte, Blizzard nu va putea să folosească un disc Blu-ray pentru acest joc deoarece nu este suportat de Apple. Nici pentru utilizatorii de PC aceasta n-ar fi fost o soluţie acceptabilă, prea puţini fiind cei care şi-au achiziţionat o unitate optică compatibilă. Ea încă are un preţ de cel puţin 300 de lei în ţara noastră.

Sursa: Thegamecast.net

joi, 28 ianuarie 2010

Porcina ca business - pandemia a costat 18 miliarde de dolari!

"Pentru a-si promova medicamentele si vaccinurile impotriva gripei, societatile farmaceutice au influentat cercetatorii si autoritatile responsabile de normele de sanatate publica, cu scopul de a alerta Guvernele intregii planete" - asa suna reclamatia formulata de medicul german Wolfgang Wodrag, seful Comisiei pentru probleme de sanatate a Consiliului Europei. Acuzatia este foarte grava, dar doctorul german a subliniat in audierile ce au avut loc la sesiunea Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei(APCE) ca "daca nu este vorba de un conflict de interese, atunci nu se poate spune altceva decat ca cei ce au declansat asa-zisa pandemie au fost nebuni". Efectul declansarii acestei dispute de catre medicul german a fost un adevarat "scandal", el cerand sa i se spuna "cine a profitat de pe urma acestei crime?".

OMS nici usturoi nu a mancat...

Sositi la audieri, reprezentantii OMS, in primul rand dr. Keiji Fukuda, consilier special pentru problemele gripei porcine pe langa directorul general al OMS, a continuat sa respinga acuzatiile referitoare la influentele pe care le-ar fi exercitat firmele farmaceutice si laboratoarele pentru a declansa "pandemia" si alocarea - nejustificata - a unor sume fabuloase pentru producerea de vaccinuri. La baza deciziei de a declara "pandemie", a declarat Fukuda, s-a aflat "un plan de lupta impotriva unei posibile pandemii", elaborat in colaborare cu un grup de 135 specialisti din 48 de tari ale lumii, definitivat in februarie 2009 si dat publicitatii in luna aprilie acelasi an, cand s-au inregistrat primele cazuri de gripa porcina in Mexic.

...dar declara pandemie cu mana pe inima

In iunie 2009, a precizat Fukuda, OMS a decis "in unanimitate" declararea "pandemiei". Luc Hessel, in numele producatorilor europeni de vaccinuri, a dat un raspuns de altfel asteptat: "Industria farmaceutica a facut ceea ce i s-a cerut". Revoltat de explicatiile date de reprezentantii OMS si ai industriei farmaceutice, doctorul Wodarg a reamintit ca aceasta pandemie, pentru care nu sunt date explicatii clare, a "costat 18 miliarde de dolari ce ar fi putut fi utilizati in alte scopuri legate de apararea sanatatii populatiei".

Integral in Curierul National

sâmbătă, 23 ianuarie 2010

Firefox 3.6, un update obligatoriu



acă Steve Jobs ar prezenta noua versiune a browser-ului celor de la Mozilla, Firefox 3.6, discursul său ar face abuz de superlative precum "better and better and better" ori "an amazing new product". Nu este însă cazul iar Firefox 3.6 poate fi prezentat la obiect în doar trei cuvinte: un update obligatoriu.

Firefox 3.6 nu este versiunea care să aducă noutăţi revoluţionare şi să reprezinte o piatră de hotar în istoria browserelor. Nici cantitativ şi nici calitativ noutăţile care-l însoţesc nu sunt suficiente pentru a face din Firefox 3.6 un update major.

Asta nu înseamnă că nu trebuie să faci upgrade la Firefox 3.6. Este chiar obligatoriu pentru un utilizator care ştie ce e bine pentru el. Ca orice update al sistemului de operare şi versiunile noi ale browserelor web aduc, printre altele, un binevenit plus de securitate. Şi cum am convenit că nu este de joacă cu securitatea, dacă foloseşti Firefox ai face bine să treci la noua versiune.

Performanţă

Firefox 3.6 este, conform celor de la Mozilla, mai rapid, mai sigur şi mai stabil decât versiunile anterioare. Este mai rapid în primul rând în ceea ce priveşte codul JavaScript. Cum programatorii folosesc din ce în ce mai mult JavaScript, era şi normal ca producătorii de browsere să se concentreze şi ei pe acest aspect. Firefox 3.6 este într-adevăr mai rapid decât versiunile anterioare dar încă nu poate rivaliza cu Google Chrome 4.

Firefox a fost considerat întotdeauna unul dintre cele mai sigure browsere. Faptul că cei de la Mozilla lucrează în continuare pe partea de securitate nu este o noutate şi nici un aspect ieşit din comun. Securitatea nu este o problemă la care lucrezi acum şi pe urmă o laşi baltă. Trebuie întotdeauna găsite soluţii şi tehnologii mai bune.

Mozilla mai promite şi un plus de stabilitate. Personal, am găsit şi versiunea actuală foarte stabilă, dar întotdeauna este loc şi de mai bine. Timpul şi extensiile ne vor arăta cât de stabilă este noua versiune.

Un pic de personalitate

Firefox 3.6 include o funcţie care era disponibilă până acum prin intermediul unei extensii. Este vorba de Personas, un addon care aduce un plus de culoare. Probabil cei de la Mozilla au considerat că Firefox este prea serios, iar Personas este o modalitate de a-i atrage şi pe cei mai puţin încruntaţi dintre noi.

Personas este o colecţie de teme care schimbă un număr limitat de elemente ale interfeţei browser-ului. Cu Personas integrat în Firefox 3.6 utilizatorul va putea alege dintre o mulţime de teme disponibile, care mai de care mai colorate.

Reglaje sub capotă

Ceea ce utilizatorii obişnuiţi nu vor observa este munca depusă de cei de la Mozilla pentru îmbunătăţirea mecanismelor care stau la baza browser-ului. În afară de engine-ul de JavaScript, băieţii de la Mozilla s-au ocupat intens şi de alte aspecte precum suportul HTML5, CSS, DOM şi alte tehnologii web.

Următorii 2-3 ani vor fi foarte agitaţi pe piaţa browserlor web. Cele mai bune la ora actuală sunt, fără discuţii, Firefox, Google Chrome şi Opera. Cum Opera, ca şi Safari, nu contează foarte mult din cauza bazei relativ mici de utilizatori, războiul pentru cel mai bun browser se va duce pe viitor între Firefox şi Google Chrome. Lui Internet Explorer nu-i dau nicio şansă în lupta asta în următorii ani.

Google Chrome îi suflă din ce în ce mai puternic în ceafă lui Firefox pe parte de funcţionalitate. Browser-ul Google este de departe cel mai rapid şi suportă, mai nou, extensii. Ba chiar dispune de un sistem de extensii net superior lui Firefox. De fapt, acesta ar trebui să fie un domeniu principal pentru Mozilla în viitor: îmbunătăţirea sistemului de instalare şi gestionare al extensiilor.

Una peste alta, din punctul nostru de vedere, al utilizatorilor, este o plăcere să vezi lupta dintre producătorii de browsere. Şi asta indiferent de preferinţele personale. Cum am mai spus în multe rânduri, concurenţa dintre browsere este principalul imbold către aplicaţii şi tehnologii mai bune care să ducă la rândul lor la site-uri şi servicii web mai complexe.

duminică, 17 ianuarie 2010

Vorbes Top 500 Saraci... :))


Locul 10 este ocupat de Doina Doagă, soţia lui Sile din Pîcla Nouă, care deţine jumătate din ce nu deţine Sile.

Locul 09. Ionel Vulturaş din comuna Berbecu, judeţul Vaslui
este considerat omul cu cele mai multe buzunare goale din ţară. Vulturaş are şase mii de buzunare goale la cele 800 de salopete personale, precum şi 99 de găuri doar la buzunarul de la cămaşă.

Locul 08. Roland Bucifal din Cîmpulung Moldovenesc
are cel mai gol frigider din ţară. Frigiderul său nu conţine nici măcar un interior de frigider. De fapt, este vorba doar despre uşa frigiderului sprijinită de un perete.

Locul 07. Coreolan Mîndrie din Plopeni
deţine cea mai microscopică pensie din lume. Defecţiunea acceleratorului de particule de la CERN a survenit după tentativa savanţilor de a mări pensia lui Mîndrie..

Locul 06. Serpentina Libarcă din Prăpădeni
deţine cea mai ieftină blană de nurcă din lume. Blana sa are un singur fir de puf grizonant de nurcă pleşuvă de Madagascar.

Locul 05. Flaviu Hărmălaie din Ploieşti
deţine singura avere abstractă din România. Averea sa este un principiu secret pe care Hărmălaie nu-l dezvăluie nimănui.

Locul 04. Florica Zorro din Vîlcea
deţine un singur fir de praf în portofel. Dacă se va constata că este vorba despre un fir de praf de cocaină, Florica Zorro riscă să coboare în clasament.

Locul 03. Mişu Miere din Fălticeni
abureşte geamuri contracost la domiciliu. Chiar dacă nu cere prea mult pentru un rotocol de abur scos pe gură, afacerea lui a intrat în faliment.

Locul 02. Ghiţă Ţăţoi din comuna Bulbuci
s-a uns cu superglue şi s-a întins pe trotuar în faţa unei bănci din Elveţia. Nimeni n-a reuşit să-l dezlipească pînă acum, astfel încît Ghiţă Ţăţoi şi-a cîştigat renumele de cel mai sărac sărac lipit pămîntului.

Şi… Locul 01. Ion Broboneţ din Sălcioara deţine singura bancnotă de 0 lei din ţară, şi aia falsificată!

Asus a prezentat la CES laptopul UL80JT, cu autonomie de 12 ore


Printre noutatile dezvaluite de producatorii de electronice si sisteme IT & C la CES, eveniment de referinta in domeniul tehnologiilor, se numara si laptopul UL80JT al Asus. Chiar daca la prima vedere nu iese prin nimic in evidenta, calculatorul integreaza o tehnologie care contribuie semnificativ la marirea autonomiei bateriei.

UL80JT este un laptop de 14 inch dotat cu doua placi video: una integrata, produsa de Intel (Intel GMA) si o nVIDIA GeForce 310. Inovatia adusa de Asus consta in capacitatea sistemului de a trece automat si aproape instant de la o placa la alta, in functie de nevoi.

Astfel se obtine o autonomie mai mare a bateriei. Mai precis, 12 ore cu modulul automat, conform declaratiilor celor de la Asus. Desi, in rest, nu au fost date prea multe detalii, se anticipeaza ca va functiona cu un procesor Intel Core i7, va avea o memorie RAM de 1 GB pana la 4 GB si un spatiu de stocare de 640 GB HDD.

duminică, 10 ianuarie 2010

Prima asigurare impotriva gripei porcine


Euroins Romania, companie de asigurari membra a grupului bulgar Eurohold, lanseaza pe piata locala un nou produs de asigurare care se adreseaza virusului gripal A/H1N1.

Polita denumita “Asigurarea impotriva virusului A/H1N1” se poate contracta pe o perioada de un an, dar nu mai putin de 3 luni fiind valabila pe teritoriul Romaniei, cu posibilitate de extindere a valabilitatii, se precizeaza in comunicatul companiei.

In categoria riscurilor asigurate intra convalescenta, spitalizarea si decesul provocat de virusul gripei porcine.

Acest tip de asigurare este un supliment la asigurarile de accidente pentru persoane. In cazul asigurarii de accidente prima depinde de ce si cat vrea fiecare client sa acopere prin polita.

„Practic, conditia este contractarea asigurarii de accident”, a declarat Cristi Dascalescu, marketing manager in cadrul Euroins, adaugand ca pe parcusul anului si alte produse din portofoliul companiei vor fi reinnoite.

Pentru supliment, respectiv asigurarea imporiva virusului gripei procine asiguratul va plati 30-35 euro pe an, fiind acordata o despagubire de 5.000 de euro in cazul in care bolnavul asigurat decedeaza din cauza virusului A/H1N1.

In cazul spitalizarii sunt platiti 20 de euro pe zi, dar nu mai mult de 45 de zile. Nu in ultimul rand, asigurarea acopera suma de 15 euro pentru fiecare zi de convalescenta, insa conditia este ca aceasta sa fie ulterioara spitalizarii.

„Conform statisticilor, cresterea ingrijorator de mare a numarului de persoane suspecte de infectare/imbolnavire cu acest virus si a graficelor reprezentand evolutia cazurilor pe intervale specifice, am venit in sprijinul populatiei cu acest tip de asigurare. Colaborarea cu specialisti in domeniul sanatatii, cooperarea si schimbul de experienta, au condus la aceasta lansare, a unui produs menit sa vina in sprijinul populatiei, impotriva acestei pandemii”, se mentioneaza in acelasi comunicat.

Compania se declara increzatoare in faptul ca romanii vor constientiza importanta achizitionarii unei polite impotriva infectarii cu virusul gripei A/H1N1. „Aceasta asigurare este, inainte de toate, un real sprijin in cazul infectarii sau imbolnavirii de gripa porcina”, se conchide in comunicat.

http://www.wall-street.ro

Nokia ‘green’phone(cola)





Acest concept de telefon foloseste o baterie biodegradabila in locul celei traditionale. Aceasta genereaza electricitate din carbohidrati, altfel spus din zahar, si foloseste enzimele drept catalizator. Pentru asta este suficienta o bautura racoritoare dulce, cum ar fi Cola. La o singura reincarcare, aceste baterii sint de patru ori mai durabile decit cele traditionale si mai sint si complet
biodegradabile. Oricum, ofera o cu totul alta perspectiva asupra bateriilor biodegradabile, dar si asupra ceaiului de la ora 5", spune designerul Daiziz Heng, care mai are si alte proiecte ecologice, cum ar fi pachetele de tigari umplute cu morcovi sau blistere care contin fructe de padure, in loc de guma de mestecat.

sâmbătă, 9 ianuarie 2010

Dacia revine la culoarea neagra cu editia premium Black Line

Dacia lanseaza in Franta editia Black Line pentru Sandero, Logan si Logan MCV, versiune care va fi cel mai bine dotata, conform producatorului auto.

Editia Black Line are la baza echiparea Laureate, iar masinile vor primi dotari noi precum vopsea metalica, tapiterie noua cu cusaturi negre, volan imbracat in piele, radio CD cu MP3 si satelit de comanda pe volan. Sandero va primi si masca neagra pentru faruri.

Pretul modelului Sandero Black Line porneste de la 9.600 de euro, pentru motorul 1.2 16V. Dacia Logan Black Line costa cel putin 10.950 de euro (1,4 MPI 75 LPG), iar un Logan MCV Black Line porneste de la 13.350 euro (dCI 70).


marți, 5 ianuarie 2010

Alocatia copilului tau acum si pe card la ProCredit Bank

Acum este posibila incasarea indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului si alocatia acestuia pe card.Pentru a face cat mai repede posibil acest lucru nu trebuie decat sa urmezi cativa pasi foarte simpli.Pentru a te ajuta in acest sens am stat de vorba cu doamna Andreea Micle- director agentie ProCredit Bank care ne explica tot ce trebuie facut.

"Intr-un cont deschis la ProCredit Bank se pot incasa foarte simplu alocatia de stat a copilului, indemnizatia de crestere a copillului si stimulentul lunar.Actele necasare pentru deschiderea unui astfel de cont sunt:certificat de nastere copil, carte de identitate parinte si cerere tip.Aceasta este disponibila la oricare din sediile bancii."

Pe langa acest produs special creat pentru familie si copil mai putem beneficia si de conturi cu titular minor care este un plan de economisire sub forma de pusculita ce cumuleaza lunar o suma prestabilita la care se primeste dobanda.

"In cazul in care parintii nu vor sa economiseasca alocatia primita, aceasta se poate accesa cu ajutorul unui card Visa Electron cu CIP.Banii se pot retrage de la orice bancomat sau se pot face direct cumparaturi de la comercianti." Alocatia de stat pentru copii este un drept universal acordat in conformitate cu prevederile Legii nr.61/1993 privind alocatia de stat pentru copii si a Hotararii Guvernului nr. 591/1993 privind masurile referitoare le gestionarea fondurilor, stabilirea si plata alocatiei de stat.

Filmul la care merg maine: AVATAR


Despre film: :

200 de ani în viitor, Jake, un veteran de război paralizat, este adus împreună cu alţi pământeni pe planeta Pandora. Aceasta este locuită de o rasă umanoidă, Na'vi, o veche civilizaţie deloc încântată de oaspeţi. Jake şi semenii săi trebuie să lupte pentru a-şi găsi locul pe luxurianta Pandora şi între timp tânărul se îndrăgosteşte de Neytiri, o localnică. Avatar este primul lungmetraj pentru marele ecran al lui James Cameron după cel mai profitabil film din toate timpurile, Titanic.

Distribuţia

Sam Worthington Jake Sully
Zoe Saldana Neytiri
CCH Pounder Moha
Laz Alonso Tsu'Tey
Peter Mensah Akwey
Sean Moran pilot
Stephen Lang Col. Quaritch
Andrew Emilio DeCesare
Dileep Rao dr. Max Patel
Kelson Henderson

În rolurile principale:

Sam Worthington, Zoe Saldana