Sponsor

sâmbătă, 31 octombrie 2009

More great pic's from Walmart

miercuri, 28 octombrie 2009

Surogate (Surrogates) Filmul la care am fost azi!




Genul: Actiune, SF, Thriller

Regia: Jonathan Mostow

Distribuitor: Prooptiki Romania

Audienţa: N-15
În rolurile principale:

Bruce Willis, James Francis Ginty, Michael O'Toole
Despre film:

În viitor, fiinţele umane trăiesc izolate, folosind roboţi înlocuitori (surogatele din titlu), cu un aspect asemănător dar îmbunătăţit în comparaţie cu originalul uman, pentru activităţile sociale. Când roboţii încep să fie distruşi printr-o metodă care duce şi la uciderea "operatorului" uman, un detectiv (Willis) ajunge să descopere o adevărată conspiraţie. Cum surogatul său are parte de aceeaşi soartă, bărbatul este obligat să-şi părăsească locuinţa pentru prima oară în ani de zile şi să pornească în lume pentru a-l descoperi pe criminal.
Distribuţia:

Bruce Willis Agent Greer
James Francis Ginty Dr. Lionel Canter
Michael O'Toole Hirosuke
Rosamund Pike Maggie Greer
Radha Mitchell Agent Peters
Ving Rhames Profestul
Helena Mattsson JJ
Michael Cudlitz Colonel Brendon
Valerie Azlynn Bridget
Jack Noseworthy Strickland

marți, 27 octombrie 2009

Dictionar de terminologie feminina - bestial

Acest dictionar va cuprinde "traduceri" ale unor termeni folositi de femei in dialogul cotidian. Poate fi utilizat spre iluminare de orice barbat care are/va avea o prezenta feminina in apropiere.

" 5 minute "
– interval de timp intre una si trei ore folosit la aranjarea parului, pensarea sprancenelor, datul cu rimel, creionarea buzelor rujate, aranjatul in oglinda; expresie folosita cu predilectie de ea, cand tu te grabesti la o intalnire cu ora fixa, pe care ai fost destul de tantalau sa o divulgi.

" rimel "
– un fel de smoala pentru gene, care se aplica cu o ustensila tirbusonoidala, prin scarmanarea fiecarui fir de geana in parte; in caz de ploaie, smoala se prelinge pana intre dinti, facand mimica faciala a ei, mult mai interesanta decat in mod normal; daca este waterproof (anti ud) nici atata bucurie nu ai.

"oglinda"
– dispozitiv de belit ochii in el, care reflecta gingasia si frumusetea ei, si daca nu o reflecta e vai si amar de curu' tau, ca ii scoti par alb in cap cu stilul tau de magar, si o imbatranesti intr-un an cat altii-n zece; porcule!

" lacrima "
– unealta diabolica ce implica eliberarea de cantitati apreciabile de apa si sare prin orificiile oculare; debitul constant este asigurat de o punga apoasa, cu un volum intre 1 si 2 litri, amplasata in lobul frontal al craniului; unealta este folosita fara nici o discriminare, ca argument in orice discutie contradictorie sau rugaminte.

"discutie "
– bazait cu o cadenta de 10.000 de cuvinte pe ora, numai pe note acute, ce intervine dupa ce ti-ai cumparat o undita, placa video, faruri noi la masina sau orice altceva de care ea nu se foloseste;

" posetuta "
– ditamai tolba de 5 kilograme pe care ea o poarta cu o lejeritate herculeana, de care nu ai crede-o in stare cand iti spune pisicoasa " tati, nu ma ajuti cu painea asta, ca imi rupe mainile…"; in respectivul sac fara fund se gasesc o sumedenie de dispozitive de neinteles pentru noi dar deosebit de utile pentru ele (medicamente pentru toate bolile pamantului, oglinda de belit ochii in ea cand deschizi din intamplare sacul, gloss de buze, agenda goala, zece perechi de chei, inclusiv de la casa buncii care s-a daramat in 79', fiecare cu doua brelocuri, multe pixuri in caz ca odata si odata are chef de scris in agenda goala, portofeluri, telefoane, crema de maini de zi si noapte, crema de picioare de zi si noapte, crema de corp de zi si noapte, o pereche de chiloti de schimb, doua sutiene pentru urgente, mini-trusa completa de machiaj, parfum, apa de toaleta si deodorant, servetele umede si uscate, colectia de pispirici primiti de la colegele de servici, o pisica mica si un clopotel argintiu ca sa aiba pisica mica cu ce se juca.

" Lenjerie intima "
– in cazul cel mai fericit - doi sau trei saci cu ate de diferite marimi, unele prevazute cu volanase, dantelute, floricele, canafi, bumbi, poze cu tweety sau bambi, imprimeuri cu pantera roz, negre, albe, roz, culoarea pielii, zebra, tigru, iguana de apa dulce… una din principalele caracterisitici este compresia si elasticitatea. Compresia pentru ca cei trei saci de cartofi intra in numai patru sertarase ale dulapiorului (adica toate) de unde ies, daca te pune naiba sa-l deschizi mai tare de doua degete, ca scaunele ejectate din avioanele americane, agatandu-se de lustra, de geam, de clanta usii, de nasul tau. Elasticitatea, pentru ca, in acelasi bikini de 2 centimetri care abia ti-l poti imagina pe un top model somalez, incape si o zdrahoanca cat dulapu' cand vrea sa isi impresioneze sotul cum am vazut ea la acasa tv… se mai numesc bikini, tanga, snuri, moartea barbatilor, etc..

- in cel mai rau caz si se pare pe cale de disparitie (slava domnului), una bucata metal stralucitor, grea de 5 kile, prevazuta cu lacat in sapte rotite, cu o singura cheie, tinuta in buzunarul de la spate al tatalui… nume de legenda- centura de castitate.

" Machiaj "
– proces complex prin care buzele ei devin de un rosu sclipitor si capata gust de copite de capra (a se vedea prima parte a dictionarului), sprancenele sunt pensate pana nu mai ramane nimic din ele si cum trebuie pus ceva in loc se trage o dara cu un creion moale si negru, genele sunt lungite de zici ca vor sa o apere de ploaie, ochii sunt pusi in evidenta prin zugravirea zonelor limitrofe lor in culori de papagal tropical, iar pielii ii mai creste un strat de 1 pana la 3 centimetri grosime de fond de ten, depinzand de altitudinea celui mai inalt cos de pe barba.

" Coafor "
– loc de intalnire si barfa, compus in mod obligatoriu dintr-un salon prevazut cu casti de uscat parul, cu dusuri la scaun, pentru spalare, cu un miros intepator de parfum, si cu minim 2 barbati care vorbesc cu "ce faci, fato" "vai ce bine iti sta azi" "mergem diseara la balet? " si care merg cu pasi mici, mici, mici, si aproape pe varfuri. Acolo isi petrec ele cateva ore in cea mai mare taina, punand urmatoarele modalitati de a-si otravi consortii, la punct, in timp ce barbatii mai sus amintiti le cauta prin cap, dandu-le sugestii de frezura, datatoare de atac de cord, sperietura sora cu moartea sau orbire brusca, barbatilor care le asteapta cuminti acasa..

" Dieta "
– motiv pentru care nici tu nu mai poti atinge nici un fel de carne, dulciuri, grasime, paine sau produs lactat, si trebuie sa rumegi cat e ziua de lunga frunze de bananier, iarba de canada, urzici de coltul blocului, soia, si alte alimente
– stare de nervozitate manifestata printr-o privire flamanda si prin clantanitul necontrolat al dintilor, care dispare doar sub privirea invidioasa a prietenelor cand le anunta triumfatoare "sunt la dieta". Noroc ca nu tine prea mult…

" Toc "
– cui care pleaca din calcai si se infinge in sol, incercand sa eleveze femeia cu cel putin jumatate de cap pentru a vedea mai bine pe unde merge. Tocul este extrem de util pentru o anumita categorie de barbati, asa numitii pampalai, papa-lapte, oua moi, gelatini, carora le face mai mult spatiu, acolo unde stau ei, sub papuc.

" Unghii " –
suport pentru niste chimicale colorate si urat mirositoare care iti lipesc parul de nas si fac becurile sa fileze de fiecare data cand ea sta cu degetele de la maini si picioare raschirate in toate partile si iti cere sa ii dai una si alta ( "nu ma pot misca, ca mi se strica unghiile" ).

" Gheare "
– varietate de unghii, tratate cu chimicale sau nu, folosite pentru scos ochii in situatii variate cum ar fi lupta pentru unica poseta ramasa la reducere sau pentru ultima pereche de pantofi cu fundita de pe stoc.


" Permis de conducere "
– bucatica de plastic trasa in tipla care atesta urmatoarele capacitati feminine:
* de a-si aranja cu succes parul in retrovizoare, in mers;
* de a apasa pe frana si ambreiaj la pornire ( naiba sa o ia de masina, ce are de nu porneste ? );
* de a face parcarea laterala paralel cu locul liber dintre doua masini cu 10 metri intre ele
* de a deschide portiera in botul unei masini conduse de un barbat (ati vazut cum era sa ma omoare cremenalu?)
Si multe altele care atesta sistemul extraordinar de crunt si exigent prin care politia romana elibereaza permise de conducere.


" Mecanica "
– stiinta femeii de a strange in jurul masinii stricate (pentru ca nu a schimbat uleiul, nu a pus benzina, a incercat sa porneasca cu frana de mana trasa pana au sarit bujiile, a lasat farurile aprinse (auzi de ce tipa masina de fiecare data cand ies din ea? cand ai plecat tu nu facea asa…), sau din varii alte cauze naturale ) vreo duzina de mesteri mecanici si ingineri nucleari care mai de care mai experimentat in suptul furtunului de alimentare.


" Curatenie "
– una din obsesiile cele mai violente ale femeii cu repercusiuni grave asupra psihicului masculin. Dupa atacurile verbale tocatoare de creieri despre cum iti arunci sosetele aburinde pe unde nu e cazul, despre cum nu strangi niciodata dupa tine si alte nimicuri de astea, vine consecinta cea mai dureroasa a acestui procedeu: orice lucru de care ai cat de cat nevoie sa iti fie la indemana dispare cu desavarsire si trebuie sa aduci cainele de vanatoare al vecinului pentru a-l gasi, evident ea nestiind unde l-a pus cand a facut ordine.

duminică, 25 octombrie 2009

Google se pregateste sa ne ofere si muzica

Google ar putea lansa in curand un serviciu de muzica prin care utilizatorii ar putea sa caute si sa asculte muzica dorita, scrie New York Times. Desi informatia nu a fost confirmata oficial de reprezentantii Google, surse apropiate companiei spun ca evenimentul ar urma sa fie anuntat saptamana viitoare, la Hollywood.

Serviciul ar urma sa functioneze dupa modelul Google Finance, prin intermediul caruia cei interesati de informatii financiare pot fi la curent cu ultimele noutati din acest domeniu. Astfel, daca un utilizator cauta un cantec, pagina Google va oferi versuri, fotografii, date si posibilitatea de a asculta melodia respectiva.

Un plan similar a fost anuntat si de Facebook acum un an.

Parazitii - Noi Vrem Respect [ 2009 ]

sâmbătă, 24 octombrie 2009

Miliarde aruncate pe timpul pierdut pe net: Internetul distruge economia

Cat timp pierdeti la serviciu uitandu-va la clipuri pe YouTube sau ingrijind ferma de pe Facebook? Zece minute? O ora? Doua? Dar colegii? Cam cat credeti ca pierde, in total, economia din cauza timpului irosit pe net?

Un studiu facut in Statele Unite in 2005 a descoperit ca firmele americane pierd anual 334 de miliarde de dolari pe seama Internetului. Si asta doar din salariile platite degeaba pentru timpul in care angajatii stau pe net in loc sa munceasca. Credeti ca angajatii romani sunt mai harnici? Un studiu realizat intr-o multinationala de la noi a aratat ca o treime din site-urile deschise de salariati nu au nici o legatura cu munca. Pierderile de productivitate cauzate de navigatul pe site-uri care nu au nici o legatura cu serviciul sunt de 40% in firmele romanesti care isi lasa angajatii pe net.

Mai mult de o treime dintre acestia stau pe Messenger. Si nu putin: pana la 3 ore pe zi.

Messengerul e cea mai nevinovata ocupatie, fiindca macar nu acapareaza complet atentia. La moda acum este sa-ti sfidezi seful uitandu-te la filme sau jucandu-te la serviciu. Oferta de filme nu mai e limitata, ca pe vremuri, la clipurile de cateva minute de pe YouTube. Exista site-uri serioase, precum www.ovguide.com, unde poti urmari la birou, fara sa-ti instalezi nimic pe calculator si fara sa deschizi altceva decat o fereastra de Internet, cam orice film sau episod de serial. In topul preferintelor angajatilor romani la pierdut vremea pe net apar si alte preocupari, extrem de variate. Site-urile de intalniri online nu mai sunt la moda, dar acum cativa ani erau foarte citite la serviciu - si nu doar de secretare depresive. Prezentarile PowerPoint cu pisicute si proverbe din intelepciune consuma zilnic mii de ore de munca. In plina criza, site-urile cu oferte de joburi sunt foarte citite si trimit mai multe mailuri zilnic pentru a le reaminti cititorilor lor sa isi caute un serviciu nou, fiindca de la actualul vor fi dati afara daca mai pierd mult vremea. Pentru cei in pana de idei exista si bloguri care prezinta zilnic topuri ale celor mai bune locuri de trecut timpul pe net.

Jocurile raman totusi pe primul loc. Vremea Solitaire-ului a trecut de mult; site-uri precum y8.com ofera o varietate uimitoare de jocuri gratuite ce pot fi jucate direct pe net. Pentru cei cu sefi mai ageri exista locuri precum cantyouseeimbusy.com, un site cu jocuri special create ca sa arate ca un document Word sau un grafic Excel si sa insele orice sef care s-ar uita in monitorul subalternului. Autorii site-ului au calculat si ce pierderi au provocat pana acum economiei: peste 700.000 de euro.

Pe de alta parte, un studiu realizat acum cativa ani de savantii olandezi a aratat ca angajatii care au fost lasati sa se joace pe calculator la serviciu timp de o ora in fiecare zi au fost mult mai productivi si mai competitivi. Sa fie deci pierderea vremii pe net de fapt o binefacere pentru economie?

Cotidianul

miercuri, 21 octombrie 2009

Jante BMW

marți, 20 octombrie 2009

Guess Who - Noi in anul 2000 [HD]

AMD extinde gama de procesoare




AMD a anuntat astazi noi procesoare Athlon II menite sa completeze oferta companiei pentru a face fata competitiei acerbe impuse de liderul pietei, Intel.
Cel mai ieftin model cu trei nuclee din aceasta serie are un pret de numai 76 de dolari (valabil pentru 1000 de bucati achizitionate). Procesorul ruleaza la frecventa nativa de 2.3GHz si are un TDP de 45 de wati.
Mai jos sunt listate noile procesoare AMD Athlon si preturile acestora:

Nume procesor -------- Pret ---TDP --- Frecventa
AMD Athlon™ II X4 605e --- 143USD --- 45 W --- 2.3 GHz
AMD Athlon™ II X4 600e --- 133USD --- 45 W --- 2.2 GHz
AMD Athlon™ II X3 435 --- 87USD --- 95 W --- 2.9 GHz
AMD Athlon™ II X3 425 --- 76USD --- 95 W --- 2.7 GHz
AMD Athlon™ II X3 405e --- 102USD --- 45 W --- 2.3 GHz
AMD Athlon™ II X3 400e --- 97USD --- 45 W --- 2.2 GHz
AMD Athlon™ II X2 240e --- 77USD --- 45 W --- 2.8 GHz
AMD Athlon™ II X2 235e --- 69USD --- 45 W --- 2.7 GHz

luni, 19 octombrie 2009

Cum sa te organizezi mai bine la munca

O gestionare corecta a timpului va poate ajuta sa va terminati treaba la serviciu fara a fi nevoie de ore suplimentare. "N-am timp", "nu am cand sa mai fac si asta", "abia apuc sa-mi vad copilul, seara" sunt doar cateva dintre plangerile multor angajati. Lipsa de timp este una dintre nemultumirile din ce in ce mai des invocate de salariati. Specialistii in resurse umane spun ca, in cazul celor care nu reusesc sa-si finalizeze treaba la timp, exista trei explicatii: fie sunt incompetenti, fie supraincarcati de sarcini sau, pur si simplu, nu stiu sa se organizeze.

Aplicarea unui automanagement al timpului ar rezolva cu succes ultimele doua explicatii. Asta inseamna sa va imbunatatiti abilitatile printr-o organizare mult mai serioasa a timpului.

Fara pauze dese!

Una dintre solutiile pentru ca timpul sa va ajunga este sa va straduiti sa va incadrati in cele opt ore de lucru. Adica sa munciti in aceasta perioada, fara prea multe pauze. "Daca va deranjeaza colegii, spuneti-le asta. In fond, ce va intereseaza mai mult? Sa plecati la timp acasa sau sa pareti un coleg de gasca, gata oricand de o mica barfa?", spune business-coach-ul Alin Ghizasan. Si la telefon este indicat sa fiti cat mai scurt posibil. Daca nu este legat ceva de proiectul la care lucrati, spuneti persoanei care v-a contactat ca o veti cauta dumneavoastra imediat ce va veti elibera de sarcinile presante. Practic, trebuie sa va luati pauzele de "respiro" atunci cand vreti dumneavoastra, nu cand vor colegii.

2. Spuneti "nu"!

Este posibil ca seful sa va mai dea ceva de lucru sau un coleg sa va roage sa-l ajutati la un proiect. Chiar daca este criza si poate va e teama sa nu care cumva sa fiti pe lista celor care urmeaza sa plece, este indicat sa va ganditi bine inainte de a accepta si alte sarcini. Decat sa nu faceti fata cerintelor, mai bine spuneti sefului ca nu aveti cand sa mai "duceti" si un alt proiect. "Vorbiti calm, nu va enervati, nu ridicati tonul. Aratati-i la ce proiect lucrati, in ce stadiu sunteti si amintiti-i ce termen-limita v-a dat", spune Dina Taralunga, specialist in resurse umane la compania Ascent Group. si in cazul unui coleg situatia se poate rezolva la fel. Explicati-i ca puteti ajuta doar dupa ce va terminati treaba si doar daca va mai ramane timp. Sau puteti sa indrumati respectivul coleg catre o alta persoana, mai putin presata de lucru si dispusa sa il ajute.

3. Asigurati-va ca ati inteles ce trebuie sa faceti

Puteti sa lucrati de mai multe ori la acelasi proiect si, in acest fel, sa pierdeti timp foarte pretios. Motivul: nu v-ati asigurat din timp ca ati inteles ce anume aveti de facut. De aceea, este foarte bine sa intrebati de mai multe ori ceea ce va este neclar. Este utila chiar repetarea raspunsului dat de sef, pentru a va asigura ca acesta a inteles ce veti face in continuare.

"Obiectivele neclare si comunicarea deficitara atrag dupa sine rezultate negative, stres si mult timp petrecut inutil la serviciu", spune Alina Negrea, senior partner la compania A Plus Performance.

4. Intocmiti un plan si respectati-l!

Lipsa planificarii se poate traduce in prea multe ore suplimentare si prea multa oboseala acumulata. De aceea, este util sa va intocmiti un plan, pe pasi si pe zile. si sa-l respectati intru totul! In plus, satisfactia zilnica, data de "bifarea" sarcinilor propuse, va va aduce un tonus optimist, iar puterea de munca va fi la cote maxime. Activitatile zilnice pot fi impartite in urgente, importante si neimportante. Diferentierea trebuie facuta de obiectivele pe care vreti sa le atingeti.

5. Invatati sa delegati!

Daca vedeti ca aveti nevoie de ajutor, nu ezitati in a-l cere. Decat sa coborati standardele la proiectul la care lucrati, mai bine apelati la sprijinul unui coleg. La inceput, vi se va parea imposibil sa gasiti pe cineva care sa faca treaba la fel de bine ca dumneavoastra. Insa ganditi-va ca nimeni nu este de neinlocuit! Iar un astfel de ajutor va fi de folos si atunci cand veti pleca in concediu, fiindca va fi gata pregatit.

Integral in Romania Libera

miercuri, 14 octombrie 2009

Romania ocupa locul noua la nivel mondial in functie de calitatea serviciilor broadband

Romania ocupa locul noua la nivel mondial in functie de calitatea comunicatiilor de banda larga (broadband) necesare pentru aplicatiile web din generatia urmatoare, ca televiziunea IP de inalta definitie, care va deveni uzuala in aproximativ 5 ani, potrivit unui studiu Cisco.

"Pozitionarea Romaniei intre primii zece jucatori sunt efectul investitiilor operatorilor telecom in infrastructura de tip broadband din ultimii ani", a declarat directorul general interimar al Cisco Romania, Cristian Popescu.

Potrivit acestuia, fata de anul 2008, Romania a urcat doua pozitii. Scorul calitatii comunicatiilor broadband in Romanai a inregistrat un salt de 11,5% ajungand la 44,89, fata de 33,43 inregistrat in 2008.

De asemenea, Romania a inregistrat progrese si la nivelul penetrarii serviciilor de broadband. Rata de penetrare a crescut dupa un an cu sase puncte procentuale, de la 32% in 2008, la 38% in 2009.

Orasul Bucuresti ocupa locul 14 la nivel mondial in functie de scorul serviciilor broadband pregatite pentru aplicatiile viitoare, devansand orase ca Stockhlom, Zurich, Tokio sau Amsterdam.

Celelalte state care detin nivelul de calitate a comunicatiilor broadband necesar pentru aplicatiile web viitoare sunt Coreea de Sud, Japonia, Suedia, Lituania, Bulgaria, Letonia, Olanda si Danemarca.

Studiul sponsorizat de compania americana Cisco a fost realizat de universitatile Oxford Said Business School (Marea Britanie) si Oviedo (Spania) in perioada mai-iulie 2009. Acesta a analizat circa 24 milioane de inregistrari care provin din teste reale executate de utilizatorii de Internet din 66 de tari.

NewsIn

Citatul zilei

Încearcă să trăieşti aşa încât să nu prea te faci remarcat acolo unde eşti, însă să ţi se simtă lipsa imediat ce dispari de-acolo.

citat din Victor Hugo

marți, 13 octombrie 2009

Cu o gaura în urmă...

Un tip, incepator in ale golfului, se rataceste pe la jumatatea
terenului de golf. Din fericire intalneste o femeie, si o roaga sa-l
ajute sa se orienteze.
- Uitati, domnule, dumneavoastra sunteti cu o gaura in urma mea. Cum eu
sunt la 6, dumneavoastra sunteti la 5.
Omul fericit se pune din nou la joc, dar dupa un timp se pierde iarasi.
Intamplarea face ca intalneste aceeasi femeie si o roaga inca odata sa-l
orienteze.
- Continuati sa fiti cu o gaura in urma mea, cum eu sunt la 8,
dumneavoastra sunteti la 7.
Omul isi cere scuze, termina jocul si intra in Club unde o vede pe
tanara femeie. Ca semn de recunostinta, o invita sa ia ceva impreuna.
- Cu ce va ocupati? intreaba el ca sa sparga gheata..
- Nu am curaj sa va spun, fiindca toti oamenii carora le povestesc rad
de mine.
- Aveti cuvantul meu ca n-am sa rad de dumneavoastra!
- Ei, bine, vand tampoane.
Tipul incepe sa rada nestapanit atragand atentia celor din jur.
- Scuzati-ma ca m-am amuzat asa tare, dar eu vand hartie igienica, si
dupa cum se vede, sunt iarasi cu o gaura in urma dumneavoastra!




--
Romania. Ultimu’ care pleaca sa stinga lumina…

Dictionar imobiliar - RO - RO

“bloc nou” – bloc din 1981 (bucurestenii numesc “bloc nou” tot ce e dupa 1977)
“fara imbunatatiri” – apartamentul arata ca o pestera, cu huma originala pe pereti (unde se mai vede de mucegai), linoleum in bucatarie, igrasie si tot tacamul
“aproape de metrou” – locuinta este situata intr-un cartier care are la un capat metrou. ca tre sa schimbi un autobuz si 2 tramvaie pana la el, alta poveste.
“fara probleme cu terasa” – ploua in casa cam in fiecare an, dar anul asta am zugravit si inca n-au venit ploile
“se vinde mobilat” – am niste mobila ramasa de la bunica raposata, pe care nu vreau s-o car la gunoi
“vedere mixta” – apartamentul e pe colt, sau daca e mare are 3 pereti afara, o sa-ti inghete curu’ iarna
“proaspat renovat” – spoit recent cu cele mai ieftine materiale ca sa pot cere cu 10 000 in plus
“finisat lux” – are arcade si spoturi, pereti de diverse culori, faianta rosie in baie
“confort 1, sporit” – am spart debaraua
“intim” – atat de mic incat nu intra mai mult de 2 persoane adulte
“g,f,t,p,um” – mi-e atat de lene si sa scriu, negociaza tu singur si adu-mi banii la sfarsit.
“stradal” – dupa 12 noaptea se aud motoarele enduro si liniutele, de la 5 dimineata tramvaiele.
“Mariott” – Rahova
“imbunatatiri” – faianta in baie si bucatarie, gresie in baie
“adiacent” – strada pe care e imobilul se intersecteaza la un moment dat cu un bulevard mare
“vedere lac” – tantari
“2 boxe” – proprietarul a fost turnator la securitate si pupincurist la locul de munca
“15 minute de centru” – cu elicopterul, in linie dreapta (de fapt o ora jumate cu masina cand nu ploua)
“accept credit” – sunt disperat
“bloc civilizat” – interfon

luni, 12 octombrie 2009

Inbox-ul lui Baselu :)

duminică, 11 octombrie 2009

FENG SHUI

Feng Shui Mental

Este fara îndoiala un noroc minunat pe care l- am avut ca am primit asa ceva. Sper ca asa va fi si pentru tine -- cum a fost pentru mine!




Sfaturile Lotusului: Ai 6 minute




Sunt câteva sfaturi grozave , chiar daca nu esti supers titi os.
Aceste Sfaturi Lotus ti-au fost trimise de organizatia Anthony Robbins ca sa ai noroc. Ele au facut înconjurul lumii de zece ori pâna acum.



Nu pastra acest mesaj.



Sfaturile Lotusului trebuie sa plece de la tine în 6 MINUTE. Altfel, vei avea o surpriza foarte neplacuta. Este adevarat, chiar daca nu esti supers titi os, agnostic încrezator în soarta.




1.
Da oamenilor mai mult decât se asteapta si fa-o cu bucurie.



2.
Casatoreste-te cu un barbat/femeie cu care îti place sa stai de vorba. Pe masura ce vei îmbatrâni, îndemânarea de a face conversatie va fi foarte important.



3.
Nu crede tot ce auzi, cheltuie tot ce ai si dormi când vrei.



4.
Când spui 'Te iubesc' asa sa fie.



5.
Când spui 'Îmi pare rau' priveste omul în ochi.



6. Logodeste-te cu cel putin sase luni înainte de a te însura.



7. Crede în dragoste la prima vedere.



8.
Nu râde de visurile cuiva. Oamenii care nu au viasuri, nu au prea multe.



9. Iubeste mult si pasional. Poti fi ranit, dar este singurul mod de a trai din plin.



10.
În dispute, lupta cinstit. Nu pronunta nume.



11.
Nu judeca oamenii după relatiile pe care le au.



12.
Vorbeste rar, dar gândeste repede.


13! ....
Când cineva îti pune o întrebare la care nu cunosti raspunsul, zâmbeste si întreaba: De ce vrei sa stii?'



14. Tine minte ca marea iubire si marile realizari comporta mari riscuri.



15.
Spune 'Noroc' când auzi pe cineva stranutând.



16.
Când pierzi, nu pierde şi lecţia.



17.
Tine minte cei trei 'R': Respecta-te; Respecta pe altii; Responsabilitate pentru toate actiunile tale.



18.
Nu lasa ca o mica disputa sa strice o mare prietenie.


19.
Când îti dai seama ca ai facut o greseala, incearca imediat sa o corectezi.



20. Zâmbeste când ridici telefonul. Apelantul va simti asta în vocea ta.




21.
Stai o vreme singur.



Si acum, partea distractiva!

Trimite cele de mai sus la cel putin 5 persoane si viata ta se va îmbunatati.

1-4 persoane: Viata ta se va îmbunatati încet.

5-9 persoane: Viata ta se va îmbunatati vazând cu ochii.

9-14 persoane: Vei avea cel puţin 5 surprize în următoarele 3 săptămâni



15 sau mai mult: Viata ta se va îmbunatati spectaculos si tot ce ai visat vreodata va începe sa prinda forma.




Un prieten adevarat este cineva care, strângându-ti mâna, îti atinge inima.
Nu pastra acest mesaj.

miercuri, 7 octombrie 2009

Nintendo, Google si Apple au castigat batalia cu criza

Nintendo (Japonia), Google si Apple (Statele Unite) conduc topul celor mai performante 25 de companii din lume, care au reusit sa creasca in perioada 2004-2008 in pofida colapsului pietelor de capital de la finele anului trecut, potrivit studiului Global Champions 2009, efectuat de AT Kearney, informeaza Mediafax.

Studiul analizeaza performantele din ultimii cinci ani ale celor mai mari 2.500 de companii listate din intreaga lume, fiind fundamentat, pe de o parte, pe evolutia vanzarilor, si, pe de alta parte, pe fluctuatia cotatiilor bursiere.

In urma turbulentelor de pe pietele financiare de la sfarsitul anului trecut, dupa falimentul bancii americane Lehman Brothers pe 15 septembrie 2008, indicele Dow Jones Industrial Average al Bursei de la New York a pierdut 30% din valoare, Nikkei (Tokyo) a scazut cu 35%, FTSE (Londra) s-a retras cu 25%, BOVESPA (Brazilia) a cazut cu 37%, RTSI (Rusia) s-a prabusit cu 72%, BSE SENSEX (India) a coborat cu 45%, iar SSE (China) a inregistrat un declin de 58%, aminteste AT Kearney.

Vanzarile celor 25 de companii "campioane" au urcat cu 27%

Cele 25 de companii desemnate "campioni" ai crizei globale au inregistrat o crestere medie a valorii de piata de 15% in perioada 2004-2008, in pofida scaderilor puternice de la finele anului trecut, in timp ce capitalizarea tuturor celor 2.500 de companii analizate s-a redus cu 8%. Totodata, vanzarile celor 25 de companii au urcat cu 27%, in timp ce avansul mediu al incasarilor celor 2.500 de firme incluse in studiu au crescut cu numai 11%.

Gigantul IT Google a avut vanzari in crestere cu 62%

Topul "Global Champions" este condus in acest an de compania japoneza Nintendo, cu o crestere de 36% a vanzarilor, respectiv cu 38% a valorii de piata in perioada 2004-2008, urmata de gigantul IT Google, cu avansuri de 62%, respectiv 9% ale celor doi indicatori. Pe pozitia a treia se situeaza Apple, companie emblematica pentru piata electronicelor de consum, ale carei vanzari au urcat cu 41% in ultimii cinci ani, in timp ce capitalizarea s-a majorat cu 24%.

Printre cele mai performante 25 de companii din lume, conform studiului AT Kearney, se mai numara grupul energetic franco-belgian GDF Suez, actionarul majoritar al Distrigaz Sud si retailerul online Amazon.com. Companiile care s-au mentinut in top in acest an sunt America Movil, Apple, BHP Billiton, Doosan Heavy Industries, Hyunday Heavy Industries, Kuhne & Nagel si Reliance Industries.

Cele 25 de companii din topul "Global Champions 2009" au obtinut, in 2008, vanzari de circa 700 miliarde de dolari si aveau, la finele anului trecut, o capitalizare de piata de aproape 1.000 miliarde dolari.

Curierul National

Nintendo, Google si Apple au castigat batalia cu criza

Nintendo (Japonia), Google si Apple (Statele Unite) conduc topul celor mai performante 25 de companii din lume, care au reusit sa creasca in perioada 2004-2008 in pofida colapsului pietelor de capital de la finele anului trecut, potrivit studiului Global Champions 2009, efectuat de AT Kearney, informeaza Mediafax.

Studiul analizeaza performantele din ultimii cinci ani ale celor mai mari 2.500 de companii listate din intreaga lume, fiind fundamentat, pe de o parte, pe evolutia vanzarilor, si, pe de alta parte, pe fluctuatia cotatiilor bursiere.

In urma turbulentelor de pe pietele financiare de la sfarsitul anului trecut, dupa falimentul bancii americane Lehman Brothers pe 15 septembrie 2008, indicele Dow Jones Industrial Average al Bursei de la New York a pierdut 30% din valoare, Nikkei (Tokyo) a scazut cu 35%, FTSE (Londra) s-a retras cu 25%, BOVESPA (Brazilia) a cazut cu 37%, RTSI (Rusia) s-a prabusit cu 72%, BSE SENSEX (India) a coborat cu 45%, iar SSE (China) a inregistrat un declin de 58%, aminteste AT Kearney.

Vanzarile celor 25 de companii "campioane" au urcat cu 27%

Cele 25 de companii desemnate "campioni" ai crizei globale au inregistrat o crestere medie a valorii de piata de 15% in perioada 2004-2008, in pofida scaderilor puternice de la finele anului trecut, in timp ce capitalizarea tuturor celor 2.500 de companii analizate s-a redus cu 8%. Totodata, vanzarile celor 25 de companii au urcat cu 27%, in timp ce avansul mediu al incasarilor celor 2.500 de firme incluse in studiu au crescut cu numai 11%.

Gigantul IT Google a avut vanzari in crestere cu 62%

Topul "Global Champions" este condus in acest an de compania japoneza Nintendo, cu o crestere de 36% a vanzarilor, respectiv cu 38% a valorii de piata in perioada 2004-2008, urmata de gigantul IT Google, cu avansuri de 62%, respectiv 9% ale celor doi indicatori. Pe pozitia a treia se situeaza Apple, companie emblematica pentru piata electronicelor de consum, ale carei vanzari au urcat cu 41% in ultimii cinci ani, in timp ce capitalizarea s-a majorat cu 24%.

Printre cele mai performante 25 de companii din lume, conform studiului AT Kearney, se mai numara grupul energetic franco-belgian GDF Suez, actionarul majoritar al Distrigaz Sud si retailerul online Amazon.com. Companiile care s-au mentinut in top in acest an sunt America Movil, Apple, BHP Billiton, Doosan Heavy Industries, Hyunday Heavy Industries, Kuhne & Nagel si Reliance Industries.

Cele 25 de companii din topul "Global Champions 2009" au obtinut, in 2008, vanzari de circa 700 miliarde de dolari si aveau, la finele anului trecut, o capitalizare de piata de aproape 1.000 miliarde dolari.

Curierul National

duminică, 4 octombrie 2009

Revolutie pe YouTube impotriva bancilor care isi jecmanesc clientii?!?!?!

In urma unui "videoprotest" pe internet o femeie din California a determinat Bank of America sa-i reduca dobanda la cardul de credit de la 30% la 13% si a fost urmata de zeci de alte proteste similare intrate in atentia mass media.

O "revolta a debitorilor" a fost declansata - deocamdata, doar pe internet - in SUA, dupa ce o somera din California a reusit, in urma unui "videoprotest" pe YouTube, sa determine Bank of America (BA) sa-i reduca dobanda la cardul de credit. Desi institutia nu a dat curs plangerilor repetate ale femei de 46 de ani, filmuletul acesteia i-a adus victoria in lupta cu bancherii.

De la 30%, BA a redus la 12,99% dobanda "debitoarei revoltate", Ann Minch, dar nu inainte ca aceasta sa devina o eroina curtata de televiziunile americane si de catre bloggeri. Dupa cinci zile de la postarea protestului, banca si-a anuntat infrangerea printr-un comunicat sec: "pe baza informatiilor suplimentare pe care le-am primit in legatura cu situatia financiara a clientei am ajuns la o solutie comuna amiabila".

Debtors revolt. Update. Bank of America responds

Concret, dobanda a revenit "la normal", dar nu imediat. Banca a redus mai intai dobanda la 23,99% si de-abia dupa un nou mesaj video (accesat de 300.000 oameni in cateva zile) a revenit la dobanda solicitata de Minch. Ea a invocat faptul ca, vreme de 14 ani, si-a platit la timp datoriile, chiar si dupa ce a intrat in somaj. Cateva saptamani inainte ca Minch sa declanseze "revolutia debitorilor", BA refuzase solicitarile acesteia de renegociere a dobanzii.


Americanii, nemultumiti ca bancile isi revin pe spinarea lor

Treptat, alte cateva zeci de americani care se considera bun-platnici au postat mesaje similare, indreptate in principal impotriva BA, dar si a altor banci. Dincolo de particularitatile fiecarei plangeri, un lucru apare comun in toate protestele - furia ca, desi Congresul a pus 700 miliarde dolari la dispozitia bancilor, acestea vor sa-si revina pe spinarea clientilor, carora le aplica dobanzi mai mari.

Sursa in Gandul

sâmbătă, 3 octombrie 2009

Cities XL - Beta Gameplay


CITIES XL este un joc de strategie economica si imobiliara in care jucatorul trebuie sa dezvolte orase in diferite zone, folosindu-se de o colectie impresionanta de cladiri si monumente din America, Asia si Europa.

Hartile includ toate formele de relief, de la munti, dealuri si canioane, la campii, plaje si insule tropicale in care pot fi intalnite cele mai diversificate forme de clima.

Jucatorul trebuie sa gaseasca cele mai bune combinatii intre serviciile sociale, activitatile recreative, evenimente speciale si oportunitatile de munca pentru ca locuitorii oraselor sa se poata hrani, imbraca si distra intr-o masura echilibrata.

Cerinte de sistem :

Sistem de operare:
Windows XP / Vista SP1
Procesor : Intel Core2Duo E6300 sau AMD Athlon 64 X2 3600+
Memorie : 2GB
Placa video : Geforce 8800 Gt sau Radeon HD 3850
Spatiu pe HDD : 8 GB