Sponsor

miercuri, 30 septembrie 2009

Claudia Dobra, a pozat in Playboy


Se pare ca cei de la Antena 1 au gasit cheia succesului pentru noua reteta pentru sezonul ce va incepe in septembrie. Astfel, dupa ce Capatos a angajat-o pe iubita lui Bote, a venit randul lui Madalin Ionescu sa faca din emisiunea “Acces direct” un produs care sa tina lumea cu privirile atintite in fata micilor ecrane: asistenta sa, Claudia Dobra, Miss Fata de la Pagina 5 pe luna iulie, a aparut intr-un pictorial de toata frumusetea in revista Playboy.

Tanara asistenta in varsta de 19 ani va atrage atentia multor barbatii dupa aceasta aparitie sexy, avand un corp de invidiat: 1.70m, 47 de kilograme si 92-60-92.

marți, 29 septembrie 2009

Citatul zilei

"Ca să fii adorat, trebuie să pleci! Iar cei rămaşi vor spune: A fost un om bun, bine că s-a dus! Am scăpat de el! Hai să-l venerăm!"

replici din Pasărea de aur (Infinitul Brâncuşi)

duminică, 27 septembrie 2009

Fixuri si obsesii de zodii, Da sunt Berbec
















BERBEC (21 martie - 20 aprilie) " SUNT PE FUGA"



Cum e zodia asta?
Sincer, dinamic si direct, Berbecul nu e genul de om care sa se cantoneze in sabloane.

Ce "PASARELE" are?
Are, insa, doua-trei fixuri. Unul e legat de timp: traieste cu senzatia ca lucrurile nu merg suficient de repede si ca nu-i ajunge timpul.

Efectele? De la mania vitezei si graba cu care se repede cu capul inainte, ignorand pericolele, pana la noptile cand n-are chef sa se culce, spunandu-si ca somnul ar fi o pierdere de vreme.

Alt fix este cel conform caruia el stie intotdeauna ce e mai bine pentru ceilalti. Poate deveni enervant cu "directivele", dar trebuie inteles ca e sincer si manat de cele mai bune intentii - e genul cavalerului sau eroinei care lupta pentru un scop nobil, care se simte dator sa puna umarul la bunul mers al planetei.

Cand face urat?
Berbecul e spaima chelnerilor, a mecanicilor, a croitoreselor... ce mai! - a tuturor celor ce lucreaza in servicii, fiindca e obsedat de faptul ca trebuie sa fie servit pe loc si impecabil.



Noile procesoare desktop Intel Core™ i5 si Core™ i7


Intel a lansat o noua gama de procesoare, avand nume de cod Lynnfield ce consta intr-un procesor Core i5 si doua noi procesoare Core i7.

Noile procesoare se bazează pe microarhitectura revoluţionară Nehalem şi sunt concepute pentru consumatorii care au nevoie de performanţă de înalt nivel pentru a rula sau crea conţinut digital, productivitate, jocuri şi alte aplicaţii intensive. Aceste procesoare, alături de noul cipset Intel P55 Express, sunt disponibile începând de marti 8 septembrie.

Toate procesoarele sunt produse fără plumb şi halogeni şi sunt dotate cu tehnologia exclusivă Intel® Turbo Boost care mareste frecventa de lucru a procesorului cu pana la 20% pentru aplicatii ce necesita resurse suplimentare de procesare.

Core i5-750 este primul produs într-o nouă linie de procesoare dedicata utilizatorilor cu un buget restrans dar care doresc sa ruleze aplicatii multimedia intensive, în timp ce Core i7-870 şi Core i7-860 sunt concepute pentru desktopuri din gama superioara.

Noile procesoare Core i7 şi Core i5 au cate patru nuclee pentru procesare simultana quad-core, 8 MB Intel® Smart Cache ce permite alocarea dinamica si eficienta a memoriei cache disponibile catre cele patru nuclee in functie de nivelul de incarcare al fiecarui nucleu si de aplicatiile rulate.

Controlerul de memorie integrat ofera performanta deosebita in accesarea memoriei prin algoritmi de previzionare, latenta scazuta si latime mare a benzii de acces la memorie facand Intel Core i5 procesorul ideal pentru aplicatii data-intensive.

Procesoarele de vârf, Intel® Core™ i7-870 şi Intel® Core™ i7-860, suportă şi Tehnologia Intel® Hyper-Threading prin care doua taskuri pot rula simultan pe fiecare nucleu fizic de procesare facand astfel un total maxim de opt taskuri rulate simultan pentru aplicatii ce necesita resurse masive de procesare.

sursa:www.hotbrands.ro

10.000 euro, cel mai scump parfum din Romania!

Peste 3 saptamani va fi disponibil in parfumeriile Elysee cel mai scump parfum din Romania, Quartz, care va costa 10.000 euro, devenind cea mai scumpa esenta comercializata in Romania, potrivit proprietarilor parfumeriilor.

Parfumul Quartz apartine colectiei XJ 17/17 si este creat de casa italiana Xerjoff. Sticluta in care este stocata esenta este creata din cuartz si inscriptionata cu aur de 18 karate.

" Cititi mai multe despre cele mai scumpe parfumuri din Romania de euro pe www.

businessmagazin.ro

sâmbătă, 26 septembrie 2009

Health Map: Harta mondiala a sanatatii, disponibila pe Internet

Chiar daca noua gripa pare cea mai extinsa si mai importanta maladie de pe glob, o harta mondiala a sanatatii arata ca nu este chiar asa. Exista afectiuni la fel de grave si de extinse pe mapamond, cum ar fi holera, hepatita sau SIDA. "Health map" este disponibila online pe internet si este actualizata in timp real cu epidemiile ce au loc pe plan mondial. Actualizarile se efectueaza direct din baza de date a organismelor oficiale - printre care Centrul de Control al Bolilor din SUA sau Organizatia Mondiala a Sanatatii, dar si din mass-media.

In ceea ce priveste tara noastra, suntem prezenti pe harta sanatatii mondiale cu cazurile de gripa noua, cu pesta porcina si cazuri de antrax. Dupa succesul pe care l-au avut americanii care au pus la punct acum trei ani acest instrument, s-a lansat recent si o aplicatie pentru iPhone, care, botezata "Outbreaks near me" ("Epidemiile din jurul meu"), detecteaza maladiile care ne pot pune in pericol sanatatea in zona in care ne aflam. Sistemul permite pana si utilizatorilor sa trimita propriile "raporturi de stare a epidemiilor", dar care vor trece prin filtre avizate inainte sa fie publicate. In numai doua saptamani, peste 70.000 de persoane au descarcat aceasta aplicatie, iar acum se lucreaza la varianta pentru "fratele" iPhone-ului, Android.

Gardianul

joi, 24 septembrie 2009

Despre marketing

Marketing Feminin: 1) Esti la o petrecere si vezi un tip super. Te duci la el si ii spui:'Sunt foarte buna la pat'. Asta e Direct Marketing. 2) Esti la o petrecere cu niste prieteni si vezi un tip super. Unul din prietenii tai se duce si ii spune:'Tipa aceea e foarte buna la pat.' Asta e Publicitate. 3) Esti la o petrecere si vezi un tip super. Ii ceri nr de tel. Dupa o zi il suni si ii spui:' Sunt buna la pat'. Asta e Telemarketing.

4) Esti la o petrecere si vezi un tip super. Il recunosti. Te duci la el si ii improspatezi memoria:'Iti aduci aminte ce buna sunt la pat?' Asta e Customer Relationship Management 5) Esti la o petrecere si vezi un tip super. Te ridici, iti aranjezi rochia, te duci la el, si il inviti sa bea ceva.Ii spui cat de bine miroase, ii lauzi costumul, ii oferi o tigara si ii spui:'Sunt foarte buna la pat.' Asta e Customer Care. 6) Esti la o petrecere si vezi un tip super. Te apropii si ii spui:'Sunt foarte buna la pat' si-i mai arati si un san. Asta e Merchandising.

7) Esti la o petrecere si vezi un tip super. El vine la tine si iti spune: 'Am auzit ca esti foarte buna la pat.' Asta e Brandul, puterea marcii. Marketing Masculin: 1) Esti la o petrecere si vezi o tipa super. Te duci la ea si ii spui:'Sunt foarte bun la pat si rezist toata noapte fara oprire'. Asta e Publicitate Falsa si se pedepseste conform legii.

miercuri, 23 septembrie 2009

Kaspersky: Internetul nu va fi sigur niciodata


Fondatorul producatorului rus de programe antivirus spune ca pentru reducerea atacurilor cibernetice utilizatorii ar trebui sa se inregistreze la fiecare accesare a internetului. Fondatorul Kaspersky Lab sustine ca usurinta cu care poti efectua un atac cibernetic si lipsa cadrului legislativ sunt principalele cauze ale infractiunilor virtuale.

Eugene Kaspersky, fondatorul producatorului rus de solutii de securitate cu acelasi nume, este ferm convins ca internetul nu este sigur. El spune ca sunt multi bani in mediul online, motiv pentru care atacurile cibernetice sunt foarte profitabile. Kaspersky sustine ca atacurile sunt usor de pus in aplicare, din punct de vedere tehnic, mai ales ca nu exista contact fizic cu victima.

Totodata, omul de afaceri rus considera ca diferentele legislative dintre tari precum si posibilitatea pastrarii anonimatului si atacarea din alte state, mult indepartate de locatia victimei, sunt alte motive care aduc profituri.

Atac cibernetic de 248 de milioane de euro

Eugene Kaspersky a dat si un exemplu despre cat de repede pot hackerii sa sustraga date si mai ales sume importante de bani. Este vorba de incercarea unui grup de a fura aproape 250 de milioane de euro din conturile unei sucursale a bancii japoneze Sumitomo din Londra. Kaspersky povesteste ca hotii au facut rost de datele angajatilor bancii, dupa care au instalat un key-logger (inregistrator de date).

Apoi, au introdus datele celor care lucrau la serviciul de tranzactii si au incercat sa initieze operatiunea, insa au completat gresit formularele. Tranzactia a fost refuzata, iar hotii s-au intors a doua zi la sediul bancii pentru a recompleta formularele.

Au fost prinsi de politie pentru ca sistemul de monitorizare al platilor trimit un mail de informare despre tranzactii esuate in valoare de 225 de milioane de lire sterline (248 de milioane de euro).

Pentru reducerea acestor atacuri, Kaspersky spune ca trebuie limitate serviciile disponibile pe internet, adoptarea unor sisteme de operare pentru PC-uri mult mai sigure, dar mai putin flexibile, precum si imbunatatirea pregatirii fortelor politienesti.

Fondatorul Kaspersky considera internetul drept o alta utilitate publica, precum electricitatea sau transporturile. Pentru a beneficia de acestea din urma, oamenii trebuie sa se identifice.

Pasaport pentru internet

Retelele de utilitati publice au reguli care trebuie respectate, pe internet insa nu trebuie sa te autentifici. Kaspersky spune ca anonimatul este cheia si trebuie oprit, considerand ca o posibila solutie ar fi introducerea unui pasaport. El a aratat ca, in pofida cresterii nivelului de securitate, vor exista mereu "criminali" informatici profesionisti.

Ca urmare, propune aparitia unui "guvern" al internetului care sa-i opreasca pe multi dintre acestia, sa reduca mesajele spam sau continutul ilegal pe site-uri. In viziunea omului de afaceri rus, "guvernul" internetului va impiedica si crima organizata si ata-curile teroriste. Intrebat cand va deveni internetul un loc sigur, Kaspersky a dat un raspuns dezamagitor: niciodata!

Integral in Adevarul

marți, 22 septembrie 2009

Citatul zilei

"Niciun şef nu va păstra un subaltern care are dreptate tot timpul."

murphologie

duminică, 20 septembrie 2009

ALIZZE MI AMOR PLATONICO

Doar 5% dintre angajatii din vanzari au salarii de peste 1.000 de euro net



O companie din cinci a crescut veniturile reprezentantilor de vanzari fata de anul trecut, in ciuda contextului economic actual. In acelasi timp, majoritatea companiilor de pe piata locala au pastrat veniturile reprezentantilor de vanzari la un nivel similar celui inregistrat in 2008, potrivit unui studiu realizat de firma de training Accelera.

Aproape 20% dintre companiile de pe piata locala au crescut, in acest an, veniturile oamenilor de vanzari, in timp ce 44% dintre acestea le-au pastrat la un nivel similar celui inregistrat in 2008.

In momentul de fata, in majoritatea companiilor (84%), veniturile celor care lucreaza in vanzari si nu detin functii de conducere nu depasesec 500 de euro net pe luna, dar sunt si companii care ofera venituri nete mai mari de 2.000 de euro pe luna. La nivel de management, salariile lunare variaza intre 2.000 si 6.000 de euro net, iar bonusurile si beneficiile anuale acordate pentru o astfel de pozitie pot depasi in cuan-tum valoarea salariului pe un an.

"In ciuda contextului economic actual, exista firme care au grija de salariatii performanti. Aceasta grija se manifesta in special la nivel de top management. Un director de vanzari poate castiga pana la 6.000 de euro net lunar si poate primi bonusuri si prime anuale ce pot depasi in cuantum valoarea salariului pe un an", spune Bogdan Comanescu, director general in cadrul companiei de training Accelera.

Printre cele mai frecvente beneficii la nivel de top management se numara zile libere suplimentare, tichete de masa, tichete cadou sau de vacanta, coaching pentru cresterea eficientei in munca si masina de lux. Studiul mai arata ca doar 33% dintre companii au inregistrat cresteri ale vanzarilor fata de anul trecut. In cadrul companiilor care au avut de suferit din cauza crizei economice, scaderile vanzarilor au varaiat intre 5% si 30%.

Majoritatea companiilor chestionate si-au pastrat acelasi numar de angajati pe vanzari ca si anul trecut, 15% dintre firme au operat concedieri, in timp ce 11% au facut angajari.

Business Standard

O bestie misterioasa a inspaimantat copiii sud-americani


Localnicii terifiati din oraselul Gerro Azul, Panama nu mai stiu pe unde sa se ascunda dupa ce o creatura ciudata pe care ei au botezat-o “Gollum”, s-a tarat pe uscat dintr-un lac si le-a atacat copiii.

Bestia, care a sadit teama si confuzie in sufletele localnicilor asezarii sud-americane, a fost vazuta prima oara sambata, atunci cand patru copii, cu varstele cuprinse intre 14 si 16 ani, se jucau in apropierea unei ape.

Potrivit relatarilor lor, citate de serviciul de stiri panamez Telemetro, copiii au strigat atunci cand creatura inalta de 1,5 metri a aparut dintr-o deschizatura a stancilor din lac si a inceput sa se indrepte spre ei, ca si cum ar fi avut de gand sa ii atace.

In incercarea de a se apara sau poate doar manati de instinctul de a distruge ceea ce nu intelegeau, cei patru baieti speriati au inceput sa arunce cu pietre spre strania creatura, pentru a o ucide inainte de a-i fi aruncat cadavrul in apa si a fugi.

Parintii lor, circumspecti, au venit a doua zi in zona lacului si au fost consternati sa constate existenta corpului bestiei pe tarm. Expertii abia urmeaza sa examineze creatura si fotografiile pentru a putea trage concluzii referitoare la aceasta descoperire.

Sursa: The Sun

miercuri, 16 septembrie 2009

Filmul la care merg azi


Genul: Actiune, Aventuri, Razboi

Durata: 152 minute

Regia: Quentin Tarantino

Distribuitor: Ro Image 2000

În rolurile principale:

Brad Pitt, Eli Roth

Despre film:

În Franţa ocupată de germani Shosanna Dreyfus (Melanie Laurent) priveşte neputincioasă cum familia ei este executată de colonelul nazist Hans Landa (Christoph Waltz). Shosanna scapă ca prin urechile acului şi fuge la Paris, unde-şi creează o nouă identitate ca proprietar şi proiecţionist de cinema. În altă parte a Europei, locotenentul Aldo Raine (Pitt) organizează un grup de soldaţi evrei pe care-i conduce într-o campanie de răzbunare împotriva naziştilor. Cunoscuţi sub numele de "The Basterds" (adică "ticăloşii"), trupa lui Raine o adoptă pe actriţa şi agenta sub acoperire de origine germană Bridget von Hammersmark (Diane Kruger) într-o misiune al cărei scop este lichidarea liderilor celui de-al treilea Reich. Soarta uneşte drumurile personajelor sub un cort de cinema, unde Shosanna este hotărâtă să-şi ducă la îndeplinire propriul ei plan de răzbunare.

luni, 14 septembrie 2009

Twitter relaxeaza conditiile de publicitate


Twitter, site-ul lansat in urma cu doi ani, permite utilizatorilor sa trimita un numar nelimitat de mesaje cu 140 de caractere, fiind o noua incercare a companiei de a obtine venituri din popularitatea site-ului.

Compania a modificat "conditiile serviciului" pentru a specifica faptul ca pot rula reclame."Lasam usa deschisa pentru publicitate. Vrem sa lasam optiunile noastre deschise, asa cum am promis anterior", a declarat Biz Stone intr-un post pe blog-ul oficial al Twitter.

Venitul provenit din publicitate este o modalitate convenabila pentru site-uri de a genera venituri in timp ce raman gratuite pentru consumatori.

Vizitatorii unici ai Twitter au ajuns la 44,5 milioane in iunie, numar de 15 ori mai mare fata de perioada similara a anului trecut, potrivit comScore.

Unii analisti sunt sceptici in privinta faptului ca publicitatea se va raspandi in mod semnificativ in retelele sociale, argumentand ca firmele sunt reticente in a-si plasa marcile lor alaturi de continutul generat de utilizatori, considerat imprevizibil si ofensiv.

Stone a declarat ca firma pe care o conduce a fost prudenta spunand ca ar putea plictisi baza de utilizatori prin "bombardarea" acestora cu reclame.

Alti analisti sunt de parere ca utilizatorii de retele sociale tind sa petreaca mult timp pe aceste site-uri, oferind o platforma atractiva pentru publicitari, mai ales ca preferintele utilizatorilor sunt inregistrate.

"Serviciul ar putea include anunturi, care pot fi afisate in functie de continut si informatiile din serviciu, cererile facute prin serviciu sau alte informatii de acest tip", a anuntat compania.

duminică, 13 septembrie 2009

Bancile care au dat credite au castigat cota de piata, iar cele care nu au mai vrut sa vanda bani pierd teren


Rezultatele sistemului bancar autohton dupa prima jumatate de an in care creditarea a mers extrem de lent arata clar ca in Romania bancile continua sa fie o afacere profitabila.

Per ansamblu, profiturile bancilor s-au "subtiat". Unele au intrat pe pierderi, insa, in mod cert, nimeni nu a avut nevoie de sprijinul statului, respectiv de salvarea din faliment, ca in alte state europene. Cifrele de acum reflecta calculele facute de bancheri la sfarsitul anului 2008, in primele luni de criza romaneasca.

Din ce au scos totusi bani banci ca BCR, BRD, Raiffeisen, Banca Transilvania, Unicredit Tiriac si CEC, aflate in top zece dupa rezultatele financiare la 30 iunie? "Si in 2009, bancile au continuat sa crediteze, dar numai pe cine merita. Am creditat si clienti noi, cu situatii financiare bune. Ne-am ocupat si de clientii cu probleme in rambursarea ratelor si am facut restructurari de imprumuturi in cazul celor solvabili. Am aplicat tot felul de solutii, pentru ca asta este afacerea noastra", a declarat pentru Gandul Bogdan Baltazar, fost presedinte al BRD, actual membru in Consiliul de Administratie al bancii. Per total, in primele sapte luni, soldul creditelor acordate de banci populatiei si firmelor a scazut cu 181 milioane de lei fata de sfarsitul lui 2008, reiese din datele Bancii Nationale a Romaniei. Creditul in valuta a mers insa mai bine decat cel in lei, inregistrand un plus de 3,56 miliarde lei la nivelul soldului, fata de creditul in lei, care a scazut cu 3,74 miliarde de lei in perioada analizata.

BRD, cel mai mare profit din industrie

In primele sase luni, BCR, cea mai mare banca din sistem dupa activele nete, se claseaza pe locul doi dupa marimea profitului, cu un plus de 75,8 milioane de euro, potrivit Ziarului Financiar. Cel mai mare profit l-a realizat BRD (101 milioane de euro), insa cota sa de piata a scazut cu 0,7%, in timp ce BCR a castigat 0,1%. In schimb, a treia banca din top dupa activele nete, Volksbank, a iesit pe minus, inregistrand o pierdere neta de 36 milioane de euro, insa a reusit sa-si pastreze cota de piata de la finele anului trecut, de 6,8%.

De departe, CEC Bank, singura banca de stat, a facut cel mai mare salt la nivelul cotei de piata, castigand un plus de 1,2%, pana la 5,5%. "Acesta este rezultatul indemnului guvernamental privind creditarea", explica Baltazar. Intr-adevar, imprumuturile acordate companiilor de catre banca de stat au inregistrat un avans de 65,7% in primele sase luni, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce pe segmentul populatiei, cresterea a fost de 16,5%. Per total, creditele date de CEC au sporit cu 32,3% in intervalul analizat.

Dintre primele zece banci, cea mai mare piedere neta dupa sase luni a avut-o Bancpost (117 milioane de euro).

Gandul

sâmbătă, 12 septembrie 2009

Alan Greenspan: Criza va avea loc din nou, dar va fi diferita


Fostul sef al Rezervei Federale, Alan Greenspan, a declarat, intr-un interviu acordat BBC, ca lumea va trece printr-o noua criza financiara. "Criza va avea loc din nou, dar va fi diferita", a spus Alan Greenspan pentru BBC.

Greenspan a precizat ca a prevazut ca va fi o criza, ca o reactie normala a unei lungi perioade de bunastare. "Crizele financiare sunt diferite, insa au aceeasi sursa fundamentala", a spus Greenspan.

"Exista un mod de manifestare al oamenilor atunci cand se confrunta cu lungi perioade de prosperitate, si anume acela de a crede ca acestea sunt neintrerupte", adauga bancherul.

Bancherii nu ignorau faptul ca se expuneau unui grad ridicat de risc dupa falimentul Lehman Brothers si ca, mai devreme sau mai tarziu, vor avea loc corectii in sistem.

Greenspan spune ca nu e vinovat de criza, ci ca singura responsabila e "natura umana".

Pana se va gasi cineva care sa schimbe firea umana, vom tot avea crize, insa niciuna nu va arata exact ca aceasta, pentru ca doua crize nu au nimic in comun, decat firea umana", a incheiat fostul presedinte Fed.

Antena3

miercuri, 9 septembrie 2009

Primul laptop cu tehnologie OLED, prezentat de Samsung


Samsung pregateste lansarea primului laptop cu tehnologie OLED (organic light emitting diode), miscare naturala daca avem in vedere ca firma coreeana este, totodata, si cel mai mare producator mondial de dispozitive OLED.

Laptopul va avea un display de 12,1 inch si o rezolutie de 1280X768, aparitia pe piata urmand sa aiba loc in primele luni ale anului viitor. Desi nu au fost oferite informatii despre pret, analistii de pe piata IT & C il aproximeaza la 5.000 dolari.

Printre multele avantaje ale OLED fata de LCD (liquid crystal displays) se poate mentiona faptul ca primul nu are nevoie de backlight (lumina care vine din spate sau lateral si care este utilizata in cazul LCD-urilor) pentru a functiona. De aceea, acest tip de display-uri consuma mai putina energie, caracteristica importanta pentru utilizatorii de laptop-uri care isi doresc o autonomie cat mai mare.

banknews.ro

Sa va relaxati anul acesta, pentru ca in 2010...

2 ian 2010 este sambata
1 mai 2010 este sambata
15 aug 2010 (Sf. Maria) este duminica
25 dec 2010 este sambata
26 dec 2010 este duminica
1 ian 2011 este sambata
2 ian 2011 este duminica


Practic, raman libere doar:
1 ian 2010
A doua zi de Pasti
A doua zi de Rusalii
1 dec 2010

Doar 4 zile din 11 libere!!!

Mai multa munca, mai putine vacante!

SA TRAITI ( FOARTE ) BINE !!!!

marți, 8 septembrie 2009

Ford a prezentat primul Transit Connect produs la Craiova


John Fleming, presedintele Ford Europa, a declarat ca primul lot de autohevicule produs la Craiova va fi destinat dealerilor din tara, insa, pe termen mediu, masinile vor fi exportate in statele din Europa Centrala si de Est.

El a adaugat ca, in viitorul apropiat, fabrica de la Craiova va produce o masina de clasa mica. „Nu va fi vorba de Ford Fiesta sau de Ford Ka”, a spus Fleming.

Autovehiculele Transit Connect sunt aduse la Craiova de la o fabrica Ford din Turcia, sub forma de colectii CKD, fiind asamblate pe piata locala.

Fleming a mai spus ca investitiile in fabrica de la Craiova vor continua, suma alocata urmand sa fie 675 de milioane de euro.

"Astazi se marcheaza o noua etapa in istoria fabricii de la Craiova. Acest eveniment demonstreaza clar ca avem intentia sa ne tinem promisunile pe care nu le-am luat. Aceasta unitate este comparabila cu orice alta unitate de farbicatie din lume", a adaugat el.

Ford Motor Company a preluat in martie 2008 uzina Automobile Craiova.

La inceputul anului 2009, Ford a spus ca intentioneaza sa investeasca in modernizarea uzinei de la Craiova, pentru a ajunge la o productie anuala de 300.000 de autovehicule si de 300.000 de motoare cu incepere din 2011.

Banca Europeana de Investitii (BEI) a aprobat in mai 2009 un imprumut de 400 milioane euro pentru Ford Romania, din totalul de 750 milioane euro acordat companiilor auto europene, ca sa realizeze masini mai eficiente energetic si care emit mai putine noxe.

Ford Motor Company detine 97% la Automobile Craiova (AUCS), dupa ce in august si-a majorat participatia, in urma ofertei publice de preluare in care a reusit sa cumpere 0,33% din capitalul constructorului de automobile, pentru care a platit 1,11 milioane lei. Oferta a fost intermediata de casa de brokeraj EFG Eurobank Securities.

luni, 7 septembrie 2009

Prison Break: The Final Break


Filmul "Prison Break: The final Break" nu face decat sa clarifice ultimele secvente ale sfarsitului de sezon al serialului cu acelasi nume. Anuntata prin intermediul titlului, in acest "episod" va avea loc evadarea din inchisoare a Sarei Tancredi, fostul doctor al lui Michael Scofield de la Fox River. Aducand elemente mai vizibile din primul sezon filmul realizeaza o incununare a succesului a acestui serial ajuns la final.

sâmbătă, 5 septembrie 2009

Bancile romanesti sunt cele mai profitabile din UE


Bancile romanesti au avut anul trecut celei mai mari venituri din dobanzi si comisioane raportat la activele totale detinute, dar si cea mai mare rata a rentabilitatii capitalurilor proprii (return on equity - ROE) din tot spatiul Uniunii Europene (UE), potrivit datelor publicate intr-un raport al BCE.

Astfel, bancile locale au castigat anul trecut 4,5 miliarde de euro din dobanzi si comisioane, ceea ce inseamna o pondere de 5,8% din valoarea totala a activelor. De exemplu, in Ungaria si Polonia aceste venituri raporate la active au fost de circa 3,8%.

Rata rentabilitatii capitalurilor proprii a fost de 29,5% la nivelul sistemului bancar romanesc, aproape dublu fata de media tailor membre UE din Europa Centrala si de Est. Analistii spun insa ca datele prezentate de BCE nu sunt comparabile in totalitate.

Integral in Ziarul Financiar

Vodafone Romania creste viteza Internetului mobil pana la 21,6 Mbps

Vodafone a implementat tehnologia HSPA+ in Bucuresti, ridicand viteza de date mobile pana la 21,6 Mbps pentru download si pana la 5,7 Mbps pentru upload, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Incepand de astazi (n.r. joi), clientii Vodafone din segmentul de business pot testa noile carduri de date care ofera cele mai mari viteze de Internet mobil din Europa, prin reprezentantii de Vanzari Directe.

Clientii persoane fizice pot testa, de asemenea, noile viteze de Internet mobil in trei magazine Vodafone din Bucuresti: Mosilor, Magheru si Unirii.

Reteaua Vodafone HSPA+ acopera in prezent cele mai importante centre de business, zone rezidentiale, precum si mai multe spatii exterioare din Bucuresti. Pana la sfarsitul acestei luni, cand serviciul va fi lansat comercial pentru toti clientii, Vodafone va continua extinderea acoperirii retelei HSPA+, inclusiv in alte orase mari din tara.

"Aceasta este o noua etapa a strategiei Vodafone de mobile broadband, prin care continuam sa construim cea mai performanta retea de date mobile din Romania. Clientii Vodafone reprezinta majoritatea utilizatorilor de solutii de conectivitate mobila pentru PC-uri de pe piata locala si dorim sa ramanem in continuare operatorul preferat in acest segment. Cresterea performantelor retelei anuntata astazi va aduce beneficii si pentru clientii serviciilor broadband care utilizeaza in prezent un abonament de date cu viteze mai mici. Pentru a-i recompensa pe clientii nostri, dublam viteza de retea pentru toate pachetele de date mobile de 1 Mbps, 1,8 Mbps si 3,6 Mbps, fara costuri suplimentare pentru utilizatori", a spus Liliana Solomon, CEO Vodafone Romania.

Cresterea vitezei de date mobile pentru clientii Vodafone Mobile Connect va fi facuta automat si proactiv de catre Vodafone, in perioada 15 - 30 septembrie 2009. Clientii Vodafone vor beneficia de vitezele sporite de date, daca dispozitivul de conectare pe care il utilizeaza permite acest lucru.

Printre zonele care beneficiaza de acoperire HSPA+ in reteaua Vodafone amintim centre de afaceri precum Bucharest Business Park, Romexpo, Camera de Comert, zone rezidentiale precum Pipera, Pajura, Straulesti, hoteluri printre care Marriott, Parc, Howard Johnson, Lido, Ambasador, Intercontinental, Majestic, si zone publice ca Piata Romana, Bulevardul Magheru, Piata Universitatii, Bulevardul Libertatii, Baneasa si Piata Unirii.

miercuri, 2 septembrie 2009

Cea mai neobisnuita atleta din lume




Se numeste Svannah Sanitoa, are 22 de ani si a reprezentat Samoa la proba de alergare pe distanta de 100 de metri, la ultimul Campionat Mondial de Atletism, desfasurat anul acesta la Berlin. Nimic neobisnuit pana aici, numai ca Svannah cantareste 95 de kilograme, o greutate cu mult peste media atletelor inscrise la aceasta proba si cu mult chiar peste media greutatii unei femei care nu practica sportul de performanta.

Chiar daca timpul in care Svannah Sanitoa a parcurs cei 100 de metri, 14,23 de secunde, nu este chiar unul impresionant, tanara samoana s-a declarat fericita pentru doborarea recordului personal si pentru participarea la un campionat mondial. Mai mult, atleta a evitat ultimul loc, acesta fiind ocupat de Tioti Katutu din Kiribati, cu timpul de 14,38 de secunde. Sanitoa nu pare deranjata de kilogramele in plus si este hotarata sa isi imbunatateasca performantele. Ea a afirmat ca va participa in continuare la competitiile de inalt nivel si va incerca sa demonstreze ca atletismul poate fi practicat cu succes de catre oricine.

sursa www.descopera.ro