Sponsor

duminică, 31 mai 2009

Citatul zilei

“Prietenul îmi spune ceea ce pot face; de la duşman învăţ ce trebuie să fac.”

Friedrich von Schiller

sâmbătă, 30 mai 2009

Topul tarilor care fac fata cel mai bine crizei

Chiar daca problemele financiare din ultimele luni s-au resimtit in intreaga lume, nu toate tarile au fost in aceeasi masura afectate. Un sondaj realizat de firma de consultanta Servcorp in randul a 7.500 oameni de afaceri din aproape 30 de tari arata ca statul care a resmitit cel mai putin criza este Australia.

Studiul a fost realizat in ultimele doua saptamani din luna aprilie si s-a axat pe trei parametri: starea curenta a afacerilor, sentimentul legat de perspectivele economice viitoare si impactul recesiunii asupra propriilor companii.

Principalele ingrijorari ale oamenilor de afaceri australieni sunt legate de pesimismul de care da dovada mass-media si temerea ca stirile negatie vor avea un impact negativ asupra afacerilor lor, modul in care guvernul australian raspunde provocarilor economice, teama de esec a partenerilor cu care lucreaza.

Tarile in care afaceristii au declarat ca au fost cel mai putin afectati de criza sunt:

1. Australia
2. China
3. India
4. Singapore
5. Hong Kong
6. Canada
7. Japonia
8. Quatar
9. Noua Zeelanda
10. Suedia

sursa: BankNews.ro

vineri, 29 mai 2009

Bing un motor de cautare nou de la Microsoft???

"Astazi motoarele de cautare ajuta considerabil navigarea pe internet si gasirea de informatii, insa ele nu ajuta utilizatorii sa foloseasca informatiile pe care le gasesc. Produsul nostru vine sa completeze acest gol", spune Steve Ballmer, directorul executiv al Microsoft.

joi, 28 mai 2009

Primul netbook cu NVIDIA ION




Corporatiile NVIDIA si Lenovo au dus astazi procesarea mobila la un nou nivel, prin introducerea unui netbook foarte ieftin ce ofera performante grafice de pâna la 10 ori mai mari decât cele oferite de alte netbook-uri existente pe piata. Lenovo IdeaPad S12 este motorizat de procesorul grafic NVIDIA ION, îmbunatatindu-se astfel compatibilitatea cu diverse aplicatii, dar, în acelasi timp, urmarindu-se si pastrarea unei autonomii foarte bune, gratie design-ului eficient din punct de vedere al consumului.
“NVIDIA ION este una dintre cele mai noi tehnologii disponibile pentru industria PC-urilor de mici dimensiuni si cu preturi foarte avantajoase si suntem extrem de multumiti ca suntem printre primii care o folosim,” a declarat Stephen DiFranco, vicepresedinte si general manager Consumer and Commercial Channels, Americas Group, Lenovo. “Datorita ecranului sau de 12 inci, tastaturii de dimensiuni normale pentru un laptop (full-size keyboard) si optiunilor bogate de multimedia oferite de ION, IdeaPad S12 restabileste echilibrul între experienta de utilizare si criterii precum dimensiuni si preturi accesibile, extrem de importante în zilele noastre pentru multi consumatori.”

Netbook-ul Lenovo IdeaPad S12, motorizat cu procesorul grafic NVIDIA ION, va fi lansat pe piata în aceasta vara.

Citatul zilei

"Daca anostele randuri pe care le vei gasi de-acum încolo te vor plictisi, consoleaza-te, cititorule, gandindu-te la mine, care a trebuit sa le si scriu."

Heinrich Heine



miercuri, 27 mai 2009

Gripa porcina a ajuns in Romania: Primul caz, confirmat in Bucuresti

Institutul Cantacuzino a confirmat, miercuri, primul caz de gripa porcina din Romania. Virusul AH1N1 a fost depistat la un pacient care s-a intors recent din Statele Unite.

Pacientul este internat la Spitalul Matei Bals din Capitala.

Ministrul Sanatatii, Ion Bazac, a confirmat, in cadrul unei conferinte de presa, prezenta virusului la o femeie in varsta de 30 de ani care a sosit in Romania pe 23 mai. Aceasta era insotita de cei doi copii ai sai, prescolari.

"Putem spune ca Romania figureaza, de azi (n.r. miercuri), pe lista tarilor in care virusul AH1N1 a fost confirmat", a anuntat ministrul Bazac.

Potrivit ministrului, analizele au fost trimise la Londra, pentru a primi confirmarea oficiala. Rezultatele vor fi trimise inapoi in 48-72 de ore.

Ion Bazac a precizat, insa, ca respectivul caz a fost confirmat de testele de laborator in proportie de 99%.

Starea pacientei este buna si se afla sub tratament medicamentos, ministrul apreciind ca acesta "va rezolva problema".

Toate persoanele care au intrat in contact cu femeia respectiva vor efectua un set de analize pentru a se afla daca au contractat sau nu virusul. Patru membri ai familiei acesteia sunt izolati la Spitalul Matei Bals.

Afla cum te poti apara de gripa porcina

Ion Bazac a mai declarat ca, pana in prezent, in Romania au existat 66 de cazuri suspecte de gripa porcina, insa nu au fost anuntate oficial pentru ca nu au fost confirmate de rezultatele de laborator.

Conform celui mai recent bilant realizat de Organizatia Mondiala a Sanatatii, 92 de persoane au murit din cauza gripei porcine si peste 13.000 au contractat boala.

Detalii despre cel mai recent bilant, la nivel mondial

Cele mai noi cazuri de gripa porcina au fost depistate in SUA (54 de cazuri, o personaa decedata), Japonia (35 de cazuri), Chile (19 cazuri), Ecuador (7 cazuri), Australia, China, Marea Britanie si Filipine.

Antena3

Citatul zilei

Citatul zilei Nu-ti fie frica sa faci un pas mare. Nu poti trece o prapastie din doua sarituri mici. David Lloyd George

luni, 25 mai 2009

Politicieni de Cartoon Network










Orice asemănare a politicienilor din lumea reală cu personajele de desene animate descrise mai jos nu este întâmplătoare. Te uiţi puţin la Mircea Geoană şi puţin la măgarul din „Shrek", un gând vesel ţi-o şi ia pe dinainte. Îl vezi pe Porky Pig cum îşi numără ouăle de sub găini, parcă e Adrian Năstase în ograda din Zambaccian. De trăsăturile pe care Crin Antonescu le are în comun cu Chucky, păpuşa ucigaşă, ce să mai zici? Chiar şi în partid i-au adus acestuia o poreclă cu ochi albaştri

Că politica nu-i o sfântă se ştie de când lumea, e una din cele mai vechi meserii din lume, dar ce-ar fi dacă ne-am uita la ea ca la un desen animat sau ca la un film SF? N-am descoperi că King Louie, regele maimuţă din „Cartea junglei", Kung Fu Panda, gâscanul Uncle Waldo din „Pisicile aristocrate", crabul Sebastian din „Mica sirenă" sau R2-D2 din „Războiul Stelelor" au fiecare un alter ego politic românesc? Vă invităm să priviţi şi să cântăriţi „Who's Who" în politica românească..


Crabul Sebastian - Sorin Oprescu



Crabul Sebastian nu exista în povestea originală a lui Hans Christian Andersen, aşa cum nici lui Sorin Oprescu, un pesedist de rând, partidul nu-i hărăzise din capul locului o candidatură la Primăria Capitalei.

Crabul Sebastian a fost inventat de Disney din raţiuni strict muzicale: avea nevoie de un personaj care să cânte vreo două cântecele. După ce acestea au devenit hituri, aşa cum şi candidatura lui Oprescu s-a dovedit un succes la public, crabul Sebastian a devenit un nume în animaţie. Sorin Oprescu nu seamănă doar fizic cu crabul Sebastian, ci are câte ceva şi din comportamentul lui. E agitat şi gafează regulat.

R2-D2 - Emil Boc


R2-D2, micuţul droid de încredere din „Războiul Stelelor", e purtătorul de mesaje al prinţesei Leia, aşa cum Emil Boc este un excelent vorbitor în numele comandantului navei, Traian Băsescu. Amândoi sunt tehnici, R2-D2 repară stricăciunile produse navei de duşmani în „Războiul Stelelor", Emil Boc şurubăreşte să acopere găurile lăsate în buget de miliardele de euro cheltuite pe ultima sută de metri de PNL. La fel ca R2-D2, care, chiar avariat grav în bătălie, e reparat la timp să prindă cu luminiţele aprinse şi alte momente culminante din film, Emil Boc a fost măcar o dată indestructibil şi a supravieţuit căderii de la înălţime din studioul lui Andrei Gheorghe. De altfel e şi inepuizabil, exact ca R2-D2, indiferent ce i-ai zice el îşi transmite netulburat mesajul de partid şi de stat.


Kung Fu Panda - Marian Vanghelie



Creatorii lui Po, ursul panda din topor care ajunge să se învârtă printre marii maeştri kung fu, parcă s-au inspirat din anatomia lui Marian Vanghelie când l-au desenat. Grăsun, cu cearcăne de panda sub ochi, crescut în Ferentari şi fără a
prinde multă ştiinţă de carte (şi-a luat bacalaureatul la 33 de ani, după ce anterior îl picase la Liceul Agricol din Brăneşti), Marian Vanghelie a intrat în politică şi face azi legea în PSD. Dacă Po, băiatul sărac al unui vânzător de tăieţei, s-a legat într-o zi de un mănunchi de artificii ca să ajungă să participe la marele spectacol de kung fu, căzând în arenă şi viaţa schimbându-i-se, propulsoarele lui Marian Vanghelie la vârful partidului au fost Vanghelioanele de la Romexpo şi grătariadele de 1 Mai. Maestrul de ceremonii al micilor din PSD seamănă de altfel şi cu Chef, consacrat în „South Park" pentru talentul lui de a prăji hamburgeri.

King Louie - Gigi Becali


Regele maimuţelor din „Cartea junglei", temut şi slobod la gură, cu o armată de maimuţoi în spate, de a căror frică ştiu până şi ursul Baloo şi pantera Bagheera, vrea să-l convingă pe puiul de om să-i dezvăluie secretul focului, care l-ar face să sară o treaptă mai sus pe scara evoluţiei. Cântecul lui, „I wanna be like you" (n.r. - „Vreau să fiu ca tine"), i se potriveşte şi lui Gigi Becali, care, după ce a făcut suficienţi
bani, vrea să sară şi el o treaptă mai sus pe scara evoluţiei. După ce a fost Războinicul Luminii şi Mihai Viteazul, deci a luat crema umanităţii, vrea să ajungă şi la crema divinităţii şi se compară cu Iisus Hristos. King Louie a rămas însă cu buza umflată: n-a aflat niciodată secretul focului.

Măgarul din „Shrek" - Mircea Geoană


Prieten cu forţa al lui Shrek, Măgarului îi place să cânte şi să sporovăiască, ceea ce îi enervează la culme pe cei din jur, e lipsit de tact, n-are pic de răbdare şi nu se poate concentra multă vreme. Adoră prăjiturile aşa cum şi Mircea Geoană adoră plăcinţelele soacrei, arătându-se într-un rând dispus să-i ofere din ele şi lui Traian Băsescu. Deşi tovarăşii lui râd de el şi nu-i dau nici o şansă, Măgarul ajunge până la urmă unde şi-a propus. E şi naiv - într-un episod nu ştia cum sunt concepuţi copiii, deşi avea el însuşi copii -, aşa încât i s-ar putea potrivi şi lui calificativul pe care Ion Iliescu i l-a acordat odinioară lui Mircea Geoană: prostănac.

Butt-head - Prinţul Radu Duda


Butt-Head şi Radu Duda n-au în comun doar trăsăturile fizice, faţa prelungă, fruntea înaltă şi părul pieptănat pe spate, ci şi un accident biografic. Butt-head s-a născut în Highland (n.r. - ţinutul înalt), Radu Duda trăieşte acum ca prinţ la mare înălţime n familia regală a României. Ca şi Butt-head, prinţul este un om hotărât şi 100% sigur pe ceea ce spune.

Chucky, păpuşa ucigaşă - Crin Antonescu


Dacă s-ar fi făcut şi după chipul vedetei Crin Antonescu o păpuşă, aşa cum s-au făcut şi pentru Britney Spears şi Oana Zăvoranu, Chucky ar fi fost aceasta. Nu doar că seamănă izbitor, ci îi mai leagă şi un trecut liniştit, de vitrină. Crin Antonescu a fost până să intre în politică muzeograf, Chucky stătea cuminte pe un raft în magazin până când cineva să fie atât de nechibzuit să-l cumpere, să-l aducă cu încredere acasă şi să dezlănţuie bestia din el. De altfel, politicianul a fost poreclit Chucky de colegii de partid, întrucât se spune despre el că te ucide cu zâmbetul pe buze.

Angie din „Shark Tale" - Elena Băsescu


Asemănarea fizică dintre Angie şi Elena Băsescu e izbitoare, dar se opreşte aici. Peştoaica cea bună, de condiţie modestă, încerca să îşi convingă iubitul, pe Oscar, să se mulţumească cu puţinul pe care îl are. În schimb, Elena Băsescu nu pare a fi genul acesta de fată: are o maşină de 70.000 de euro, un salariu pentru o slujbă part-time de 17.000 de RON, ambiţie politică pentru Parlamentul European şi o evidentă dorinţă de mărire pentru buzele şi tocurile ei.

Porky Pig - Adrian Năstase


Ca şi Porky Pig, Adrian Năstase e rotunjor, gospodar, strânge, strânge, strânge, până se chiverniseşte cum se cuvine şi nu lasă de bunăvoie pe nimeni, nici chiar poliţia, să-l calce în ograda din Zambaccian. Porky Pig luptă pentru bunăstarea lui: scotoceşte pe sub găini după ouă, le ceartă că nu fac suficiente, le ameninţă chiar că le taie dacă nu-şi îmbunătăţesc productivitatea, iar când o găină fuge de la el cu un ou, capturarea ei e mai importantă pentru el decât cea a unui criminal în serie.

Catwoman - Elena Udrea


Ca şi Elena Udrea, Catwoman, personajul de condiţie negativă care l-a sedus pe Batman, e îndrăgostită de bijuterii şi e dispusă să cheltuiască oricâtă energie ca să le aibă. Catwoman este la început o biată secretară, care ajunge să îmbrace costumul femeii fatale. Elena Udrea şi-a construit în politică o reputaţie solidă de femeie fatală, dar la ocazii, când îi serveşte scopurilor, nu are nici un scrupul să îmbrace costumul de gospodină şi să croşeteze în direct. Ce o dă de gol este ditai diamantul uitat pe deget.

Popeye Marinarul - Traian Băsescu


Popeye Marinarul, eroul mai multor generaţii, e un tip tare vesel, dar totuşi nu-i recomandat să îngroşi gluma cu el. Sare imediat la bătaie şi chiar poţi să-l faci să vadă stele verzi dacă l-ai prins pe burta goală. Dar odată ce a pus mâna pe conserva lui de spanac e de neînvins. Bătăiosul Traian Băsescu are şi el spanacul lui cu ajutorul căruia îşi face knock-out adversarii politici: simpatia populară. Făr Popeye al lui, dacă Traian Băsescu n-ar mai candida la Preşedinţie, PDL ar rămâne ca Olive fără apărare şi ar ţipa din toate puterile cu glas subţire după ajutor.

Master Yoda - Ion Iliescu


Master Yoda bate spre 900 de ani, dar asta nu îl împiedică să fie cel mai înţelept maestru din Univers. Şi universul roşu al PSD îl are pe Yoda al lui, Ion Iliescu, care era să facă 80 de ani în Parlamentul României, dar care la retragerea sa din Parlament a spus clar că asta nu înseamnă renunţarea la politică, arătându-se dispus să dea în continuare sfaturi oricui. Dacă în „Războiul Stelelor", master Yoda era un Jedi, cavaler al luminii, viaţa şi opera politică a lui Ion Iliescu nu îl recomandă pentru această demnitate, ci pentru cealaltă.

Buldogul din „Tom şi Jerry" - Vasile Blaga


Spike, numit uneori şi Butch sau Killer, câinele din „Tom şi Jerry", e leit Vasile Blaga, personajul din politica românească fiind poreclit şi Buldogul. Amândoi sunt mari, zbiri, serioşi, se ţin cu simţ de răspundere de osul lor şi nu gustă glumele, în mod special ale adversarului, neamul pisicesc, a cărui existenţă o dezaprobă pe toată linia. Fioros între pisici, buldogului Vasile Blaga i-a făcut de petrecanie în alegerile pentru Primăria Capitalei crabul Sebastian, cunoscut în politica românească sub numele de Sorin Oprescu.

Johnny Bravo - Ludovic Orban


Ludovic Orban nu e tocmai enorm de musculos şi enorm de frumos ca fanfaronul Johnny Bravo, dar ca şi el are întotdeauna la îndemână un pieptăn cu care să-şi perfecţioneze freza, ca să dea pregătit atacul la sexul frumos, pe care îl adoră. Amândoi se pun, cu un enorm ego, în evidenţă, Johnny Bravo îşi umflă muşchii, face piruete şi dăruieşte inimioare confecţionate din propriul tricou, Ludovic Orban cântă la chitară, sărută mâini din plin, iar zâmbetul lui e tot o promisiune.

Roz din „Monsters Inc." - Norica Nicolai


Găsiţi deosebirile dintre Norica Nicolai şi Roz, hârţogăreasa din „Monsters Inc.", care se pare că a ieşit odinioară pe locul al doilea la Miss Monstropolis.

Gâscanul Uncle Waldo - Nicolae Văcăroiu


Despre Nicolae Văcăroiu şi şpriţ s-au făcut dintotdeauna glume. Acelaşi lucru îl păţeşte şi gâscanul beţivan Uncle Waldo din „Pisicile aristocrate" , despre care Musette spune că îi place de el mai ales când e marinat în vin alb şi nu doar stropit.

Ratatouille - Viorel Hrebenciuc


Ratatouille e şoarecele care n-ar trebui să se atingă de mâncarea dintr-un restaurant select, ca să n-o contamineze, însă, gătind în mare taină şi folosindu-se de o marionetă netalentată, schimbă cursul cronicilor culinare ale vremii.

Robocop - Theodor Stolojan


Descoperiţi remarcabilele calităţi de robot pe care le are Theodor Stolojan, avându-l ca mostră pe Robocop.


duminică, 24 mai 2009

Eyestop, statia de autobuz cu acces la Internet


Cercetatorii de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) au creat o statie de autobuz futurista, care merge cu mult dincolo de limita celor mai evoluate statii din zilele noastre. Numit EyeStop, proiectul este bazat in totalitate pe energie solara.

Toate statiile vor avea acces la internet, iar fiecare modul va fi dotat cu un touch screen suficient de mare incat sa permita vizualizarea fara probleme a tuturor informatiilor de care un calator are nevoie.

Utilizatorii pot afla in acest fel pozitia exacta a autobuzului pe care il asteapta, pot gasi traseul cel mai scurt spre o adresa, afla calitatea aerului, navigheaza pe internet, isi pot conecta telefonul mobil pentru a descarca informatii sau pot posta anunturi sau reclame.

Conceptul a fost expus la festivalul Genio Fiorentino din Italia, iar un prototip functional va fi dezvaluit in octombrie. Cercetatorii MIT spun ca in momentul de fata exista intreaga tehnologie necesara transpunerii proiectului in practica.

sâmbătă, 23 mai 2009

De ce nu se castiga la Loto

Potul la Loto 6/49, ajuns la 11,5 milioane de euro, nu s-a mai dat de cinci luni. O posibila explicatie: pretul unei variante simple. In tari din UE cu jocuri similare, pretul unei variante este la jumatate fata de cel din Romania, desi salariul minim este sensibil mai mare.

Impatimitii jocului Loto 6/49 se chinuiesc de 21 de saptamani sa ghiceasca cele sase numere norocoase. Din 14 decembrie 2008, nimeni nu a mai nimerit varianta norocoasa la 6/49, astfel ca potul a ajuns la o suma ametitoare: in jur de 11,5 milioane de euro. Desi pretul unei variante simple este de 4,4 lei (1,1 euro) la un salariu minim de 600 de lei (150 de euro), romanii joaca in numar cat mai mare si sume impresionante atunci cand potul este unul foarte atractiv. Din cauza pretului mare, romanii nu-si permit sa joace variante cu mai mult de sase numere pe schema, doarece pretul unui astfel de bilet este foarte scump.

Prin urmare, sansa de castig a jucatorilor este mult mai mica. In tari membre UE, unde salariul minim pe economie este chiar si de 8-9 ori mai mare decat in Romania, pretul unei variante simple la Loto 6/49 este la jumatate fata de cel din Romania. In Germania, unde salariul minim pe economie este in jur de 1.400 de euro, pretul unei variante simple este de 0,75 euro. In Grecia, o varianta costa doar 0,5 euro, in Bulgaria - 0,3 euro, in Portugalia - 0,8 euro, in Spania - 1 euro, la fel ca in Austria si Elvetia. Preturi mai mari decat in Romania sunt in Anglia, 1,5 euro varianta, si in Irlanda, 3 euro varianta.

Probabilitatea ca un jucator sa ghiceasca cele sase numere norocoase este de una la aproape 14 milioane. Adica exista aproape 14 milioane de variante diferite ce se pot juca la Loto 6/49. In 1998, cand pretul unei variante simple era de 300 de lei vechi, saptamanal se jucau in jur de 24 de milioane de variante. In 1998, din 51 de extrageri, care au avut loc in acel an, s-a ghicit varianta castigatoare la prima categorie de 40 de ori. Rata castigului la prima categorie a scazut drastic dupa ce fosta conducere a Loteriei Romane a decis sa majoreze pretul unei variante simple. In 2001, dupa doar trei ani, pretul unei variante a fost majorat de peste 30 de ori, costand 10.000 de lei vechi. Se jucau saptamanal in jur de trei milioane de variante, iar potul la prima categorie a fost castigat doar de cinci ori din 51 de extrageri. Observam ca rata castigului la prima categorie a scazut de opt ori. De cand pretul unei variante simple a depasit un euro, in Romania marele pot s-a dat doar de cateva ori pe an, deoarece acum se joaca, saptamanal, in jur de 1,5 milioane de variante.

Intrebata de ce nu ia in calcul reducerea pretului variantei simple la Loto 6/49, actuala conducere a Loteriei ne-a raspuns: "In conformitate cu strategia de piata si politica de pret adoptata de C.N. Loteria Romana SA, pretul variantelor simple la jocurile de tip Loto sunt actualizate anual, fiind mentinute fixe pe tot parcursul anului. La calculul actualizarii acestor preturi se are in vedere acoperirea costurilor de exploatare, inflatia prognozata pentru anul respectiv, precum si segmentul de jucatori caruia i se adreseaza fiecare joc in parte". In fata argumentului ca in alte tari UE pretul unei variante la Loto 6/49 este mai mic, conducerea Loteriei Romane a precizat: "In ceea ce priveste afirmatia dumneavoastra privind mentinerea ridicata a pretului unei variante simple la jocul Loto 6/49, avand in vedere ca la jocurile similare din celelalte tari europene pretul unei variante simple este mult mai mic, va informam ca, de exemplu, in Spania, costul unei variante simple la un joc similar este de 1,5 euro". Verificand informatia furnizata de catre conducerea Loteriei Romane, am aflat ca aceasta este falsa. In Spania, o varianta simpla la loto costa doar 1 euro. Plus ca salariul minim in Spania este de 7-8 ori mai mare decat in Romania.

sursa: Cotidianul

vineri, 22 mai 2009

Criza financiara pe intelesul tuturor

Criza financiara pe intelesul tuturor:

Ion are o crasma. Pentru a-si spori vanzarile, el decide sa le ofere clientilor (majoritatea - betivani neispraviti) bautura pe
datorie.
Isi noteaza cu grija datoria fiecarui client, tinand astfel un bilant al creditelor acordate. Pe masura ce se raspandeste vorba ca Ion te serveste acum in schimbul promisiunii de a plati in viitor, numarul clientilor creste, iar vanzarile de bautura asisderea. Pe faza, Ion profita de ocazie si scumpeste tuica si berea .

Un consilier bancar abil isi da seama ca afacerea lui Ion este de viitor si ii acorda acestuia un credit pentru dezvoltarea carciumii. Creditul este garantat cu creantele acumulate de Ion - promisiunile de plata ale betivanilor care ii trec pragul.


Superiorii consilierului bancar - baieti destepti, cu indelungata expertiza in mobilizarea resurselor financiare - refinanteaza creditul acordat lui Ion prin emisiunea a trei tipuri de obligatiuni, garantate desigur cu datoriile alcoolicilor: BEAUBOND, BEATBOND si VOMITBOND.

Aceste titluri financiare sunt cumparate si tranzactionate apoi pe piata internationala. Multi investitori nu inteleg ce inseamna aceste obligatiuni si cu ce sunt garantate. Cu toate acestea, cererea pentru ele creste, alimentata de cresterea continua a cotatiilor.

Intr-o buna zi, cu toate ca preturile continua sa urce, managerul de risc al unei banci (concediat ulterior, fiindu-i reprosata atitudinea pesimista) decide ca este timpul sa ceara plata datoriilor acumulate de betivii care frecventeaza crasma lui Ion. Insa datornicii nu au cum sa plateasca.

Ion nu isi poate rambursa creditul contractat de la banca si intra in faliment.

Obligatiunile BEAUBOND si BEATBOND isi pierd 95% din valoare.
VOMITBOND sta ceva mai bine, valoarea ei stabilizandu-se dupa o prabusire de 80%.

Furnizorii carciumii lui Ion intampina serioase dificultati financiare, dupa ce clientul lor a inchis portile si dupa ce obligatiunile in care investisera masiv si-au pierdut
valoarea.
Furnizorul de tuica este preluat de o firma concurenta, iar fabrica de bere intra in faliment.

Banca este salvata de la faliment de catre guvern, in urma unor consultari dramatice intre partidele politice. Fondurile necesare acoperirii pierderilor sunt obtinute prin impozitele platite de persoanele care nu consuma alcool.

In sfarsit o explicatie inteligibila...

miercuri, 20 mai 2009

EUROVISION 2009 WINNER -NORWAY ALEXANDER RYBAK FAIRYTALE -HQ STEREO

marți, 19 mai 2009

Îngeri şi Demoni (Angels & Demons) filmul la care merg Miercuri

Specialistul în simbologie Robert Langdon trebuie să dejoace de această dată planurile unei secte, Illuminati, al cărei scop este nici mai mult nici mai puţin aruncarea în aer a întregului Vatican. Şi nu oricând, ci în timpul conclavului care ar trebui să-l aleagă pe următorul papă. Ajutat de frumoasa cercetătoare Vittoria Vetra, Langdon are la dispoziţie doar 24 de ore pentru a salva Roma de la distrugere.

puiuti frumosi


Celor interesati....

Micutii din imagine, nu au decat cateva zile si proprietarul nu-i poate pastra pe toti, din pacate. L L

Cere doar 3 euro pt orice pui si 20 euro pt mama!!!

BitDefender Security for Mail Servers obtine aurul la testele antispam ale Virus Bulletin

BitDefender Security for Mail Servers a primit certificarea GOLD la primul test comparativ antispam desfasurat live de publicatia independenta Virus Bulletin.
“VB Spam Gold” a fost distinctia oferita dupa testarea produsului pe platforma SuSE10Linux, ca extensie a Postfix Mail Transfer Agent (MTA). Rezultatele au confirmat faptul ca BitDefender Security for Mail Servers are cea mai scazuta rata de rezultate fals-pozitive fata de alte produse de securitate participante la test.

Virus Bulletin a comparat sase produse antispam diferite, recurgând la mai multe serii de teste. Acestea au urmarit atât rata de spam detectata, cât si rezultatele fals-pozitive identificate de produsele antispam. Fiecare test a constat în analizarea unui numar de 1.677 emailuri legitime si 24.320 mesaje nesolicitate. Distinctia „VB Spam Gold” a fost oferita produselor a caror rata de detectie a spamului a fost mai mare de 77,02%, rata de raspunsuri fals-pozitive trebuind sa se încadreze sub 5,68%. Ratele obtinute de BitDefender Security for Mail Servers au fost mult mai bune decât standardele Virus Bulletin: 84,20% pentru detectia spamului si 1,49% pentru raspunsurile fals-pozitive.

luni, 18 mai 2009

Gibraltar's airport




vineri, 15 mai 2009

Cum vor arata casele viitorului in viziunea Microsoft

Microsoft, cel mai mare producator de software din lume, si-a propus sa arate lumii cum tehnologia produsa de specialistii companiei poate schimba functionalitatea caselor in viitorul apropiat.

Fata de alte demersuri de acest gen, exercitiul de imaginatie al Microsoft nu contine nici un element SF, toate aplicatiile folosite in demonstratie avand la baza tehnologii deja existente sau aflate in stadiu de dezvoltare.

Un loc important in managementul casei viitorului il ocupa diversele utilizari ale sistemului Microsoft Surface. Astfel, orice suprafata poate fi transformata in ecran cu ajutorul unui proiector si folosita fie ca telefon, fie ca organizator sau browser de internet.

Cum recunosti un melc tigan

joi, 14 mai 2009

Paradisurile fiscale impanzesc lumea

Statele vizate tin ascunse conturi de sute de miliarde de euro. Fonduri speculative, societati ascunse, venituri care se scurg printre degetele multor state. Paradisurile fiscale nu au fost niciodata bine vazute. Insa, in contextul crizei care nu iarta pe nimeni, guvernele au devenit mai atente cu destinatia profiturilor obtinute pe teritoriile statelor lor, precum si cu mecanismele ingineriilor financiare care fac, anual, ca sute de miliarde de euro sa "evadeze" din calea taxelor si impozitelor.

Site-ul MSN Finances a facut o ancheta asupra acestor "aziluri bancare", dupa ce, cu circa o luna in urma, Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OECD) a publicat listele cu paradisurile fiscale ce nu respecta regulile mondiale privind schimbul de informatii fiscale. Incolonarea tarilor in liste de paradisuri "albe", "gri" si "negre" a fost ceruta de cele mai industrializate state membre ale G20.

Integral in Evenimentul Zilei

marți, 12 mai 2009

Scade factura la telefonul mobil?

UE recomanda reducerea cu 70% a tarifelor de interconectare.Scaderea cu 70% a tarifelor de interconectare va reduce cu doua miliarde de euro costurile suportate de utilizatori, in urmatorii trei ani.

Cum era de asteptat, operatorii au criticat recomandarea, sustinand ca va avea un impact negativ asupra investitiilor in retele mai performante.

Tarifele variaza la nivelul UE de la doi eurocenti in Cipru la 15 centi in Bulgaria. Recomandarile nu sunt obligatorii, dar statele membre sunt obligate sa tina seama de acestea " in cea mai mare masura".

Aceste recomandari nu specifica preturile, dar metoda de calcul a tarifelor de interconectare trebuie sa se bazeze pe " costurile reale", astfel incat tariful maxim sa fie de trei eurocenti, la sfarsitul lui 2012.

Tarifele de interconectare pentru apelurile in retelele de telefonie fixa au fost deja reduse la valori cuprinse intre 0,57 si 1,13 eurocenti pe minut, fiind improbabil sa fie afectate de aceasta masura.

Aproape trei eurocenti pana in 2012

"Costurile difera de la operator la operator si de la tara la tara, iar Comisia Europeana propune doar principiile de calcul, menite sa aduca rezultatul la costuri cat mai apropiate de cele reale", spune Catalin Marinescu, presedinte Autoritatii pentru Reglementare in Comunicatii din Romania (ANCOM).

Integral in Adevarul

luni, 11 mai 2009

Cladire de birouri meseriasa