Sponsor

marți, 31 martie 2009

Vagabondul milionar (Slumdog Millionaire ) Filmul la care merg maine

Despre film:

Castigator a 8 premii Oscar, in 2009, pentru cel mai bun film, regie (Danny Boyle), scenariu adaptat (Simon Beaufoy), imagine (Anthony Dod Mantle), montaj (Chris Dickens), muzica originala (piesa "Jai Ho") si coloana sonora (A.R. Rahman).
Nominalizat la alte 2 categorii: muzica originala (piesa "O Saya") si montaj sonor.

Castigator a 4 premii Globul de Aur, in 2009, pentru cel mai bun film - drama, regizor (Danny Boyle), scenariu (Simon Beaufoy) si coloana sonora (A.R. Rahman).

Castigator al premiului publicului la Festivalul de la Toronto, din 2008.


Aceasta este povestea lui Jamal Malik, un orfan in varsta de 18 ani, venit direct din mahalaua Mumbaiului si care este pe cale sa faca fata celei mai importante zi din viata lui.

Sustinut de o natiune intreaga, Jamal trebuie sa mai raspunda la o singura intrebare pentru a castiga fabuloasa suma de 20 de milioane de rupi, la versiunea indiana a emisiunii “Vrei sa fii miliardar?” Numai ca in momentul in care filmarile la emisiune sunt intrerupte pana a doua zi, politia il aresteaza pe Jamal suspectandu-l ca triseaza; cum poate sti atat de multe lucruri un simplu baiat de pe strada?

Disperat sa-si demonstreze nevinovatia, Jamal le istoriseste povestea vietii lui din mahala, unde a crescut alaturi de fratele sau, toate aventurile prin care au trecut, pana si intalnirile nefercite avute cu mafiotii locali. Un capitol cu totul special nu putea lipsi din povestire.

Este vorba despre Latika, fata pe care o iubeste de cand se stie si incearca neincetat sa o gaseasca. Fiecare capitol al povestii din ce in ce mai complexe ascunde raspunsul la una dintre intrebarile jocului.

O singura intrebare insa pare a nu-si gasi raspunsul: ce cauta la acest show un copil pe care nu il intereseaza banii? Atat inspectorul, cat si 60 de milioane de spectatori sunt pe cale sa afle raspunsul direct de la Jamal.

Citatul zilei

Citatul zilei Tinteste spre luna. Chiar daca nu reusesti, macar vei fi printre stele. Les Brown

Noua distractie din fosta URSS





Salariile bancherilor vor fi supuse unor reglementari internationale, la summitul G20

Remuneratiile bancherilor se vor supune unui set de reguli internationale care vor fi stabilite la summit-ul G20, care incepe joi la Londra, a declarat marti premierul britanic, Gordon Brown, citat de AFP.

“Veti vedea, joi, la summitul G20, ca economiile mondiale se vor pune de acord, pentru prima oara, in privinta regulilor internationale pentru remuneratiile bancherilor”, a afirmat Brown dupa un discurs sustinut la catedrala Saint Paul, in prezenta premierului australian Kevin Rudd.

Cele mai mari banci din SUA si Europa au fost supuse unui tir de critici in ultimele saptamani pentru bonusurile pe care le-au acordat angajatilor, in ciuda faptului ca au avut nevoie de mai multe zeci de miliarde de dolari de la guvernele proprii pentru a evita falimentul.

P.S pe noi nu ne afecteaza decat peste 50 de ani :))

luni, 30 martie 2009

Dezvaluiri: Bombele sexy ale spionajului romanesc erau antrenate in 150 de case conspirative


Spionajul comunist romanesc excela in pregatirea unor "bombe sexuale", pe care le antrena timp de trei pana la opt ani in 150 de case conspirative, povesteste Pacepa intr-un interviu acordat The Sunday Times. Fostul sef al DIE sustine ca Elena Ceausescu a solicitat un astfel de agent special ca sa compromita o persoana care ii era antipatica.
Munca mea este singurul meu iubit

Cu toate acestea, el declara ca numai o singura operatiune de seductie a fost folosita de organizatia sa in strainatate. Trebuia sa fie o capcana in care era implicata o agenta STASI (politia politica est-germana) de care s-a folosit si DIE. In mai 1958, Pacepa spune ca era la o intalnire in Berlinul de Est cu faimosul sef al serviciului de informatii externe al STASI, Markus Wolf, cunoscut si ca "omul fara chip", pentru ca nimeni nu stia cum arata. Acesta auzise ca un ilegal al DIE cu pregatire la Moscova, Gheorghe Mandache, care se mutase in oras avand atuul stapanirii pefecte a limbii germane, s-a evaporat pur si simplu impreuna cu prietena lui est-germana. Serviciilor le-a luat un an pana sa ii descopere - locuiau sub identitati noi la Düsseldorf, in Germania de Vest. PGU vroia ca Mandache sa fie ucis, pentru a-i descuraja pe alti ilegali sa fuga si atunci s-a decis sa fie sedus de "Gerda", o agenta de origine germana nascuta in Romania. In septembrie 1959, Pacepa s-a intalnit cu Gerda la una dintre casele conspirative ale lui Wolf. "Parea entuziasmata de noua ei sarcina, de parca mergea la cumparaturi, si nu ca sa rapeasca o fiinta umana care cu singuranta urma sa fie impuscata apoi", isi aminteste Pacepa. Cand acesta i-a aratat Gerdei poza lui Mandache si a intrebat-o “Ce crezi despre viitorul tau iubit?”, Gerda i-ar fi raspuns: “Munca mea este singurul meu iubit”. El sustine ca episodul i-a dat fiori. Fostul sef DIE mai noteaza ca, de fapt, misiunea Gerdei a fost un esec, pentru ca Mandache era prea indragostit de prietena lui ca sa mai raspunda farmecelor Gerdei.

Gerda, sustine Pacepa, era una dintre numeroasele agente care au fost supuse de chirurgii serviciilor ruse unor operatii estetice la organele genitale. Aceasta interventie chirurgicala se practica indeosebi in cazul "sotiilor" - agente promovate in anii '50 si la inceputul anilor '60, cand consilierii sovietici ai DIE insistau sa furizeze "sotii" romance cat mai multor agenti occidentali posibil, pentru a-i tine "legati" de DIE pentru totdeauna.

Potrivit instructiunilor PGU, o "sotie" trebuia sa aiba "un orificiu sexual stramt, pentru a strange ca intr-o menghina penisul partenerului ei", afirma Pacepa, citat de The Sunday Times. "Doctorii PGU erau specializati in modelarea orificiului sexual in functie de particularitatile fiecarui caz", a explicat Pacepa.

Era crucial ca "sotia" sa aiba experienta sexuala. "Fiecare candidata era filmata in secret in timp ce facea dragoste. Cele selectionate erau ajutate sa-si perfecteze tehnica sexuala de catre ofiteri ilegali care nu mai puteau fi trimisi in strainatate", povesteste Pacepa despre fabrica de bombe sexy a sovieticilor. In cartea "Programat pentru a ucide", scrie The Sunday Times, Pacepa construieste o ipoteza convingatoare potrivit careia Marina Oswald, sotia asasinului lui Kennedy, era o "sotie" KGB, creata special pentru Lee Harvey, un singuratic care e putin probabil sa fi avut abilitatile sociale necesare ca sa se insoare cu o rusoaica in scurtul timp cat a curtat-o.

Din pacate, isi incheie The Sunday Times amplul articol dedicat armei sexuale a comunistilor in timpul Razboiului Rece, daca ar fi sa-i dam crezare lui Pacepa, suferintele victimelor agentilor de tip Romeo si Julieta si activitatile acestor ilegali in general nu s-au incheiat odata cu Razboiul Rece si riscul ar putea exista si in prezent. Afirmatia este dovedita de arestarea in 2006 la Montreal a unui spion rus cunoscut sub numele Paul William Hampel, care a recunoscut ca era ofiter al SVR, succestor al PGU. "Conceptul agentului ilegal a fost si inca este specific spionajului rus", spune Pacepa, in opinia caruia aceasta este "cea mai secreta arma a viitorului".

"Sunday Times" il prezinta pe Pacepa drept spionul cu cel mai inalt rang care a plecat in Occident, fuga sa fiind la fel importanta pentru Statele Unite si CIA ca si cea a lui Oleg Gordievski pentru Marea Britanie. Prin plecarea sa in 1977 si publicarea cartii autobiografice Orizonturi Rosii, el a contribuit la declansarea revolutiei care a distrus unul dintre cele mai crude, mai corupte dictaturi din timpurile moderne.

"Sunday Times" adauga ca identitatea folosita de Pacepa a impiedicat localizarea lui, desi a fost condamnat la moarte in Romania, iar pentru prinderea sa au fost anuntate recompense de 4 milioane de dolari - 2 milioane de dolari din partea statului roman, 1 milion de dolari din partea lui Yasser Arafat si 1 milion de dolari din partea liderului libian Muammar Kadhafi, care l-a trimis si pe Carlos Sacalul pentru a-l localiza pe Pacepa.

Citatul zilei

A banker is a fellow who lends you his umbrella when the sun is shining and wants it back the minute it begins to rain.

Mark Twain

duminică, 29 martie 2009

Prea multa munca strica


edeti………daca lucrati prea mult… incep sa va joace literele in fata ochilor...

Citatul zilei

Citatul zilei O persoana de succes isi stabileste de obicei telurile nu foarte departe fata de succesele anterioare. In felul acesta este sigur ca va reusi sa-si atinga aspiratiile. Kurt Lewin

sâmbătă, 28 martie 2009

Parazitii - Mix bun [HD]

vineri, 27 martie 2009

Citatul zilei

Citatul zilei Invata regulile, apoi incalca vreo cateva. Intelepciunea populara

Mai multe orase din Romania au aderat la campania Ora Pamantului


Mai multe orase din Romania au aderat la campania Ora Pamantului

Bucuresti, Iasi, Botosani, Tulcea, Brasov, Cluj-Napoca, Timisoara, Targoviste si Sfantu Gheorghe sunt orasele din Romania care s-au alaturat oficial campaniei Earth Hour de sambata, 28 martie, cand un miliard de oameni din toata lumea vor stinge lumina de la 20:30 la 21:30.

Pentru a marca evenimentul, Vodafone Romania va trimite peste doua milioane de SMS-uri abonatilor sai, cu mesajul Earth Hour, iar grupul Lafarge va opri pentru o ora functionarea utilajelor din uzinele de ciment, balastierele si statiile de betoane din Romania. De asemenea, UTV va intrerupe emisia timp de o ora, de la 20.30 la 21.30.

La Bucuresti, autoritatile au confirmat stingerea luminilor catorva cladiri simbolice, precum Ateneul Roman, Teatrul National Bucuresti, Primaria municipiului Bucuresti, Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, Muzeul National de Arta, Opera Romana, Hotelul Intercontinental si magazinul Cocor. Palatul Parlamentului, cea mai mare cladire civila din lume, va stinge iluminatul exterior timp de o ora, incepand cu 20.30.

Diminuarea iluminatului in Piata Constitutiei va permite voluntarilor WWF sa formeze, cu lumanari, numarul 60, simbolul evenimentului. Tot in Piata Constitutiei, trupa Sistem va sustine un concert unplugged, iar Astroclubul Bucuresti va monta doua telescoape, cu ajutorul carora doritorii vor putea observa corpuri ceresti a caror vizibilitate este foarte redusa, de obicei din cauza poluarii luminoase din Capitala.

La Timisoara, primaria va stinge iluminatul public din Piata Unirii, ceea ce va permite Observatorului Astronomic din Timisoara sa organizeze o sesiune de Sidewalk Astronomy - Astronomie de trotuar. Intre orele 20.00- 22.00, un grup de astronomi, amatori dar si profesionisti, le vor prezenta timisorenilor corpurile ceresti cu ajutorul mai multor instrumente astronomice. In acelasi timp, pentru timisorenii amatori de teatru, Teatrul Studentesc Thepsis pregateste un spectacol-lectura la lumina lumanarilor, pentru intervalul 20.30 si 21.30, la Casa de Cultura a Studentilor.

La Iasi, se va stinge iluminatul exterior la peste 30 de institutii publice, dar si la sediul companiei Antibiotice. La Cluj-Napoca, grupul local de voluntari al Greenpeace va promova Ora Pamantului in zilele de 27 si 28 martie, prin informarea cat mai multor cetateni cu privire la campania globala si la modul in care se pot implica ei in prevenirea schimbarilor climatice. In acelasi timp, ursul polar Greenpeace va participa la marsul biciclistilor (Reactie in lant), ce va avea loc in parcul I.L. Caragiale. Pe 28 martie, incepand cu orele 20.30, voluntarii Greenpeace vor fi prezenti la Polus Center, unde se vor stinge firmele luminoase ale centrului comercial si vor realiza cu toti cei prezenti numarul 60 din lumanari si torte.

La Brasov, autoritatile locale vor stinge iluminatul exterior la sediul Primariei si la cel al Prefecturii.

La Botosani se vor stinge luminiile la sediul Primariei si la institutiile subordonate, dar si la cele doua teatre, Teatrul Mihai Eminescu si Teatrul pentru copii si Tineret Vasilache.

La Tulcea, Prefectura, Consiliul Judetean, Primaria si Palatul Copiilor vor intrerupe iluminatul intre orele 20.30-21.30. Concomitent, membrii Astroclubului Delta Orion vor realiza observatii astronomice in fata Palatului Copiilor, oferind explicatii despre corpurile ceresti si despre poluarea luminoasa.

La Targoviste se va opri iluminatul la Curtea Domneasca, Casa Tineretului si pe unele artere din oras. La Sfantu Gheorghe, municipalitatea a decis intreruperea iluminatului public si la institutiile publice si se vor organiza petreceri la lumina lumanarii.

Earth Hour 2009 va fi cea mai mare actiune globala si, totodata, un vot pentru Planeta. Din Las Vegas pana la Sydney, din Cape Town la Beijing, miloane de oameni din peste 2.000 de orase s-au angajat deja sa voteze pentru Pamant, participand la Earth Hour. Turnul Eiffel, Biblioteca din Alexandria, Sfinxul si Marile Piramide din Giza si Taipei 101, cea mai mare inalta cladire din lume, sunt doar cateva dintre constructiile emblematice care vor ramane in intuneric timp de o ora.

NewsIn

joi, 26 martie 2009

Stop work!... its coffee time...










Citatul zilei

Citatul zilei Daca razi de greselile pe care le faci s-ar putea sa iti lungesti viata. Daca razi de greselile altuia s-ar putea sa ti-o scurtezi. Cullen Hightower

miercuri, 25 martie 2009

Citatul zilei

Citatul zilei Nu poţi să te afirmi doar negându-i pe ceilalţi.

marți, 24 martie 2009

Babylon A.D. filmul la care merg maine !

Bazat pe romanul intitulat "Babylon babies" al autorului Maurice Georges Dantec, filmul "Babylon A.D." este un thriller science-fiction al carui personaj principal este mercenarul Toorop, ce primeste o insarcinare pe care o considera initial a fi una de rutina, dar care se dovedeste mult mai complicata si vitala pentru supravietuirea rasei umane.

Toorop trebuie sa escorteze dincolo de granitele Rusiei o tanara femeie pe nume Aurora, insotit fiind de catre o calugarita pe nume Rebecca, care a primit misiunea de a veghea asupra fetei cu pretul vietii ei si de a o apara impotriva oricarei agresiuni. Treptat, mercenarul isi da seama ca slujba care i-a fost incredintata este foarte dificil de adus la indeplinire deoarece, dintr-un motiv care ii ramane deocamdata obscur, Aurora este vanata de o multime de organizatii. Asa cum afla Toorop ulterior, Aurora a fost inoculata cu un virus artificial de catre o secta religioasa si poarta in pantecele ei un embrion mutant, care are potentialul de a deveni urmatorul Mesia modificat genetic, ceea ce ar putea aduce cu sine disparitia intregii umanitati.

Citatul zilei

Citatul zilei Intreaga lume se da la o parte din fata omului care stie unde merge. Anonim

luni, 23 martie 2009

Notificare pentru angajati

Dat fiind faptul ca toate firmele sunt afectate de criza financiara, angajatii sunt rugati ca macar sa para fericiti la locul de munca.

Companiile vor furniza in acest sens minimum de costuri, sau deloc...

Fiecare angajat sa faca rost de doua elastice si doua agrafe de birou . (Vezi Fig 1.)








Asamblati obiectele ca in figura Fig 2.












Aplicati ca in Fig 3.

Fig 3.
!
















O zi buna la serviciu !!
Multumim,
Conducerea

La ASE Bucuresti, campanie impotriva copiatului la examene

Academia de Studii Economice (ASE) din Bucuresti a lansat o campanie impotriva copiatului la examene, care urmareste o diminuare a fenomenului in randul studentilor. Masurile, care vor fi luate in cadrul campaniei, vor fi discutate chiar cu studentii si ar putea consta in introducerea unor bruiaje electronice la examene, in marirea numarului de supraveghetori de la acestea sau in transformarea unor examinari scrise intr-unele orale.

"Constatam din ce in ce mai mult ca studentii nostri incearca sa promoveze cat mai usor posibil si de fiecare data in sesiune apar in jurul universitatii afise cu diverse dispozitive pentru copiat. Tehnica avanseaza si, daca studentii avanseaza, trebuie sa existe si din partea cealalta o contrabalansare astfel incat fenomenul sa fie pe cat posibil diminuat. Devine ingrijoratoare extinderea practicii de promovare a examenelor prin fraude", a declarat Ion Gheorghe Rosca, rectorul ASE.

Gardianul


P.S daca profesorii nu ar mai fi uitati in istoria ec. ar progresa si ASE-ul :)

Economia Germaniei s-ar putea comprima cu pana la 7% in 2009, estimeaza Commerzbank

Commerzbank a revizuit luni in coborare perspectiva asupra economiei Germaniei, fiind acum asteptata o comprimare a acesteia intre 6 si 7% in 2009, marcand cea mai severa estimare a unei banci de top, relateaza Reuters.

Anterior, Commerzbank estimase ca cea mai mare economie europeana se va comprima intre 3 si 4% anul acesta, dar economistul sef Joerg Kraemer a revenit asupra prognozei, dupa o scadere dramatica a productiei si comenzilor industriale din ianuarie.

Comenzile au scazut in ianuarie cu 8%, in timp ce productia cu o rata record de 7,5%, subliniind perspectiva economistilor ca produsul intern brut (PIB) ar putea scadea in primul trimestru cu peste 2,1%, cat pierduse in al patrulea trimestru din 2008.

Kraemer a anuntat intr-o nota adresata clientilor ca se asteapta ca economia se va comprima cu 3,5% in primul trimestru.

De asemenea, Commerzbank a redus estimarile privind economia zonei euro, asteptand o comprimare a acesteia cu 4,5%, fata de prognoza anterioara de 2,5-3%.

Banca estimeaza ca economiile Frantei, Italiei si Spaniei se vor comprima cu 3,5%, 4,5% si respectiv 4,6% anul acesta.

NewsIn

duminică, 22 martie 2009

Atentie la etichetele alimentelor !!

Atentie la E-uri

Atentie la etichetele alimentelor !!

E-100

nepericulos

E-170

nepericulos

E-240

tulburari

E-101

nepericulos

E-174

nepericulos

E-241

tulburari

E-102

periculos

E-175

nepericulos

E-250

periculos

E-103

nepericulos

E-180

nepericulos

E-251

periculos

E-104

nepericulos

E-181

nepericulos

E-252

periculos

E-105

nepericulos

E-200

nepericulos

E260...E268

nepericulos

E-110

nepericulos

E-201

nepericulos

E-300

nepericulos

E-111

nepericulos

E-202

nepericulos

E301...E309

nepericulos

E-120

periculos

E-203

nepericulos

E-311

periculos

E-121

nepericulos

E-210

cancerigen

E-312

periculos

E-122

nepericulos

E-211

cancerigen

E-320

colesterol

E-123

foarte cancerigen

E-212

cancerigen

E-321

colesterol

E-124

periculos

E-213

cancerigen

E-322

nepericulos

E-125

nepericulos

E-214

cancerigen

E325...E327

nepericulos

E-126

nepericulos

E-215

cancerigen

E-330

cel mai cancerigen

E-127

nepericulos

E-216

cancerigen

E331...E337

nepericulos

E-130

nepericulos

E-217

cancerigen

E338... E341

modificari gastrice

E-131

cancerigen

E-220

distruge B12

E400...E404

nepericulos

E-132

nepericulos

E-221

modificari gastrice

E-406

nepericulos

E-140

nepericulos

E-222

modificari gastrice

E-407

modificari gastrice

E-141

nepericulos

E-223

modificari gastrice

E-408

nepericulos

E-142

cancerigen

E-224

modificari gastrice

E-410

nepericulos

E-150

nepericulos

E-226

modificari gastrice

E-411

nepericulos

E-151

nepericulos

E-230

periculos

E-413

nepericulos

E-152

nepericulos

E-232

periculos

E-414

nepericulos

E-153

modificari gastrice

E-233

periculos

E-420

nepericulos

E-160

nepericulos

E-236

nepericulos

E-421

nepericulos

E-161

nepericulos

E-237

nepericulos

E-422

nepericulos

E-162

nepericulos

E-238

nepericulos

E-440

nepericulos

E-163

nepericulos

E-239

cancerigen

E-450

modificari gastrice

Ingineri, constructori, meseriasi si carpaci







TAROM

Fondurile de pensii din Romania, castig mediu de 11% in 2008

Fondurile de pensii private obligatorii din Romania au inregistrat, in perioada mai-decembrie 2008, un castig mediu de 7%, ceea ce, anualizat, reprezinta 11%. Astfel, fondurile de pensii din Romania au avut cele mai bune randamente din zona Europei Centrale si de Est (ECE), in conditiile in care state precum Ungaria, Bulgaria si Polonia au inregistrat rezultate negative de 22,5%, 20,8% si, respectiv, 14,2%, potrivit raportului Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE).

Rezultatele pozitive de pe piata romaneasca au fost determinate in special de prudenta administratorilor care au investit in instrumente financiare cu venit fix, expunerea foarte redusa pe actiuni si instrumente asemanatoare, investitiile zero in active "toxice" sau periculoase, precum si de legislatia prudenta si restrictiva din Romania.

sursa financiarul.com

Citatul zilei

Citatul zilei Gloria este vremelnica, obscuritatea este vesnica. Napoleon

vineri, 13 martie 2009

Citatul zilei

Citatul zilei " Nu exista scurtaturi catre locuri in care merita sa ajungi. '' Anonim

Ghicitoare...

De unde stim ca aceasta masa e vinduta de un barbat?




Aceasta masa a fost de vinzare pe eBay. De unde ne dam seama ca era vinduta de un barbat?

Puteti rezolva aceasta ghicitoare? Intii uitati-va bine la fotografie si ghiciti.


Raspunsul se afla mai jos, dar incercati singuri intii.


Stiti raspunsul?


Daca nu, uitati-va mai jos.....








OK, uitati-va in oglinda.


Tineti minte, daca vindeti ceva pe eBay,

imbracati-va inainte de a face poza